Џудисти зрењанинског Пролетера почели да тренирају

Такмичари Омладинског џудо клуба Пролетер из Зрењанина после двомесечне паузе почели су са радом.
Džudisti zrenjaninskog Proletera počeli da treniraju  Foto: privatna arhiva
Фото: Џудисти зрењанинског Пролетера почели да тренирају  Фото: приватна архива  

-Тренинге одржавамо на отвореном, на теренима Дома борилачких спортова, и то у две групе. Изузетно сам задовољан одзивом спортиста, поготово млађих, јер за старије се зна – они су једва дочекали да се вратимо редовном режиму тренирања - каже тренер Томислав Кохајм.

На тренинзима је између 45 и 50 младих yудиста, а по речима Кохајма, сви су добили јасна и прецизна упутства о понашању у време паузе.

- Планирамо да ако све буде у реду у салу уђемо после 1. јуна. Тренираћемо по групама, преподне и послеподне, и нећемо правити летњу паузу. Већ је договорено да и ове године са нашим другарима из кикиндског Партизана учествујемо на кампу у Орашцу, у августу.

Фото: Џудисти зрењанинског Пролетера почели да тренирају Фото: приватна архива

Такмичарска сезона  прекинута је изненада, а највише су, можда, оштећени јуниори који су одрадили квалификације и само их је неколико дана делило од учешћа на државном првенству. Постоје неке најаве да би одложена такмичења могла бити настављена од септембра.

- Светска федерација најавила је да би прво велико такмичење могло бити Светско јуниорско првенство крајем августа у Турској, па у складу са тим мислимо да би и национална такмичења могла почети од септембра. До тада остаје нам да вредно тренирамо и будемо у форми за нове изазове – поручио је Томислав Кохајм.

Ж. Балабан

Фото: Џудисти зрењанинског Пролетера почели да тренирају Фото: приватна архива

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести