Ђурић шести и у бацању диска, стрелци без финала на Параолимпијским играма

Српски атлетичар Нејбоша Ђурић освојио је шесто место на Параолимпијским играма у бацању диска, у класи Ф56, док стрелци нису успели да се пласирају у финале.
Nebojša Đurić 1
Фото: Небојша Ђурић, фото: РТС

Ђурић је такмичење на Параолимпијским играма у Токију завршио са два шеста места, пошто је и у бацању кугле заузео исту позицију. Он је након тог резултата дао емотивну изјаву за РТС извињавајући се свима, али је поручио да ће се боље спремити за наступ у Паризу 2024. године. Иначе, после те емотивне изјаве Ђурићу је поруку подршке упутио председник Србије Александар Вучић.

Ђурић је диск бацио 39,14 метара и поставио лични рекорд, али то није било довољно јер је Клодини дос Сантош Баптиста дошао до злата са 45,59 метара, што је и нови рекорд Игара.

Сребро је припало Јогешу Катунају из Индије са 44.38, а бронзано одличје је освојио Леонардо Диаз Алдана са Кубе – 43.36.

Стрелци нису успели да се домогну финала. Ласло Шурањи је заузео 12. место у квалификацијама у дисциплини 10 метара стојећи, са резултатом 612.6. У дисциплини 10 метара ваздушна пушка микс, у класи СХ2, Драган Ристић и Дејан Јокић су такође остали без финала – Ристић је био 16. са резултатом 626.1, док се Јокић није ни појавио на борилишту.

За ову дисциплину био је пријављен и Дејан Јокић, који је још пре недељу дана био принуђен да се повуче са ПОИ у Токију, с обзиром да је био позитиван на тесту за корона вирус.

Сутра ће поново на борилиште парастонотенисери. Пошто нису успели да освоје одличја у појединачној конкуренцији биће ово нова прилика за њих. Мушка екипа ће снаге одмерити са Пољском, а женска са Русијом.

- Уколико одиграмо онако како знамо требало би да савладамо Рускиње – кратко је казала Борислава Перић Ранковић, која са Надом Матић чини нашу екипу.

Њих две су носиоци и бране сребро из Рија.

Од параатлетичара наступиће Немања Матијашевић у финалу скока у даљ, Сашка Соколов у трци на 100 метара.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести