Две српске посаде у финалу

Српско веслање имаће две посаде у данашњим  финалима Светског купа који се завршава на Регатној стази на Савском језеру, епилог је јучерашњег дана великог међународног такмичења које је окупило представнике 26 земаља.
Marko Marjanović  Foto: Veslački savez Srbije
Фото: Veslački savez Srbije

Први до окршаја за одличје стигао је двојац без кормилара Милош Васић, Ненад Беђик. Наш чамац је, после победе у квалификацијама, „уписао“ још један тријумф на Ади Циганлији, овога пута у полуфиналу. У другој групи сигурно је победио с временом 6:38.96.

Након двојца „визу“ за финале оверио је и Марко Марјановић у скифу. У првој групи полуфинала с временом 7:00.61 заузео треће место. Поред нашег скифисте међу шест најбољих из ове групе полуфинала пласирали су се чамци Хрватске (6:58.43) и Русије1 (6:59.38).

Четверац без кормилара Александар Беђик, Игор Луцић, Игор Ђерић, Дамјан Лазић није успео да се домогне финала, па ће данас од 9,45 ч веслати у Б финалу. Наша млада посада је у другој групи репесажа с временом 6:08.24 заузела четврто место.

Попут четверца и Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче ће у данас веслати у Б финалу. Станојевић је првој групи полуфинала био први испод црте за финале. С временом 7:17.03 заузео је четврто место.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести