Ентони Џошуа нови-стари светски шампион у тешкој категорији

Британски боксер Ентони Џошуа једногласном одлуком судија победио је Американца Ендија Руиза и поново постао светски шампион тешке категорије.
ruiz dzosua, fonet
Фото: FoNet

У првој рунди Џошуа је почео нешто слабије. Руиз је био тај који је диктирао темпо, али је моменат непажње био довољан Џошуи да зада јак кроше и поцепа Руизу аркаду. У другој рунди Џошуа је почео сјајно да се креће и да то комбинује са предњим директом. Британски боксер је убацио у пету брзину у трећој рунди и у свим елементима доминира над ривалом. Џошуа је задао 18 удараца, наспрам 9 Руисових. Посебно се издваја ударац у тело који је Руис примио у самом финишу треће рунде.

До краја борбе Енди Руис је успео да добије само једну рунду. Сваку његову грешку кажњавао је Џошуа, држао га је на дистанци и сјајно се кретао, што је било сасвим довољно да поврати титулу светског првака тешке категорије.

Фото: Фонет/АП/Ентони Џошуа

- Прво бих желео да се захвалим Богу. Било прелепо први пут бити шампион света, па сам морао да поновим. Човек као ја нема право на изговоре. Навикао сам да нокаутирам људе и рекао сам себи да морам да будем све бољи и бољи. Наука овог спорта је да удараш, а да не примаш ударце и то сам ја радио -поручио је светски шампион Ентони Џошуа.

У том моментима Руис је скочио и уграбио микрофон упитавши:

-  Ко жели трећу борбу?” Џошуа  је одговорио да је чуо публику и да ће треће борбе сигурно бити.

Бивши светски шампион Енди Руиз је навео да је неспреман ушао у дуел са Џошуом.

- Три месеца славља су утицала на мене, шта друго да кажем. Треба учити из грешака, добро је да сам то научио док сам још млад. Ово је почетак, биће још много мојих борби – поручио је Руиз.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести