ЕП малокалибарским оружјем: Ивановић четврти у троставу

Српски јуниорски репрезентативац Марко Ивановић освојио је четврто место малокалибарском пушком из тростава на Европском првенству у пољском граду Вроцлаву.
CCС/Марко Ивановић
Фото: CCС/Марко Ивановић

Стрелцу крагујевачког "Чика Мате" је за мало измакло одличје. Он је у квалификацијама био најпрецизнији и у финале је ушао са прве позиције са 587 кругова. У финалу је стално држао корак за водећима, али на крају је само 0,6 кругова заостао за трећепласираним Романом Офрером. Упуцао је 402,4 круга. Нашег стрелца је од другог места и пласмана у меч за злато делио један круг. Злато је освојио Француз Натан Бели, који је у мечу за злато победио Италијана Едуарда Бонација са 17:13. Бронзу је узео Француз Роман Офрер (403,0).Преостала двојица српских стрелаца Петар Ердеи и Алекса Ракоњац су заузели 19. место са 576, односно 24. позицију са 574 круга. Иначе у среду су наша тројица такмичара прво гађали у елиминацијама. Сви су гађали у првој групи, у којој је Ивановић заузео седмо, Ракоњац 13, а Ердеи 23. место.

Наша најбоље пласирана јуниорка у троставу била је Љиљана Цветковић, која се пласирала на 23. позицију са 575, а Александра Хавран је завршила на 29. месту са 573 круга. Наша трећа представница Ања Кнежевић није прошла елиминације у среду. Наиме, Цветковићева је била 11, а Кнежевићева 16. у првој групи, док је Хавранова заузела треће место у другој. У другу фазу је, због капацитета стрелишта прошло само по 36 јуниора и јуниорки, а број пријављених у женском такмичењу је био знатно већи, па Кнежевићевој 16. место није било довољно да преброди прву препреку.

Г. М.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести