ЕП рвање: Србија још без медаље у слободном стилу

Чини се да је јучерашњи дан на Европском првенству у рвању у Новом Саду у олимпијским дисциплинама донео помешана осећања у табору српских репрезентативаца у слободном стилу и у рвању за жене. Како је такмичарски дан одмицао, осећања су ишла од усхићења, до разочарења, на крају Србија је, и поред две шансе, остала без медаље.
Merima Galetin u duelu sa Aljonom Kolesnik iz Azerbejdžana
Фото: S. Šušnjević/ Merima Galetin u duelu sa Aljonom Kolesnik iz Azerbejdžana

Најближа медаљи била је Мерима Галетин, која је, у категорији до 55 килограма, у борби за бронзу посустала од много рвачки искусније Аљоне Колесник из Азербејџана

- Имала сам мотива и жеље да дођем до медаље, али после првог меча на Шампионату и пораза, била сам љута на саму себе како сам рвала, потпуно сам се разочарала и тај пораз ме избацио из колосека. Чак нисам имала ни трему, што је први пут у животу, као да нисам на такмичењу. Била сам у прилици да дођем до одличја, али сада шта је ту је. - истакла је 35-годишња српска рвачица Мерима Галетин.

Златна медаља, у категорији до 55 килограма, засијала је на грудима Бугарке Биљане Живкове Дудове, која је у финалу победила Белорускињу Катарину Ханчар Јањушкевич. У другом мечу за бронзану медаљу Францускиња Метилда Хелена Ривера победила је Рускињу Александру Андрееву.

Прву победу за Србију у слободном стилу донео је Заур Ефендијев (74 килограма), који је у осмини финала елиминисао Ханок Рахамин из Израела техничким тушем, што је представљало велико изненађење. Тиме је Ефендијев још више распламсао наду да може до медаље и то прве за Србију у слободном стилу. У четвртфиналу све је ишло на његову воденицу, повео је 10:2, да би тренутак непажње или можда мањак снаге и енергије искористио Турчин Сонер Демиртас и туширао га. Био је то хладан туш за Ефендијева, али и за цео српски тим и делегацију.

Пласманом Турчина Демиртаса у финале отворило је врата борбе за бронзу кроз репасаж нашем Ефендијеву, а притивник му је био Грк Кирилос Биненмпаум. Међутим, Ефендијев није изашао на струњачу, наводно по савету лекара због повреде коју је добио у борби са Турчином.

Последњег дана такмичења у слободном стилу, на струњачу излазе наша два борца - Никола Гајић (70 килограма) и Предраг Дубаић (125). Све очи упрте су у Гајића који би могао да стигне и до медаље.

Такмичења почињу у 10 часова, квалификације су до 14, а борбе за медаље су од 19 до 21 сат. Улаз на ЕП је бесплатан.   

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести