ЕП у Осијеку: Наши добро нишанили

Српски стрелци наставили су са добрим резултатима и другог дана на Европском првенству ваздушним оружјем у Осијеку. Мушки тимови пушком и пиштољем пласирали су се у полуфинале.
 Lazar Kovačević i Andrea Arsović Foto: SSS
Фото: Лазар Ковачевић и Андреа Арсовић Фото: ССС

Састав пушком (Милитун Стефановић, Миленко Себић, Лазар Ковачевић) је убедљиво победио Немачку (626,6:616,9 у круговима) и у недељу у полуфиналу састаће се са Мађарском, која је надмашила Хрватску. У другом полуфиналу снаге ће одмерити Русија и Белорусија.

Пиштољаши, у саставу Димитрије Гргић, Душко Петров, Дамир Микец, су такође били далеко бољи од ривала, убедљиво савладавши Словачку (583:573).  Наша селекција је постигла најбољи резултат четвртфинала, а у недељу у полуфиналу за ривала ће имати Украјину, која је надмашила Летонију (575:567). У другом полуфиналу састају се Русија - Италија.

Женски тим пиштољем (Бобана Момчиловић Величковић, Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић) поражен је у четвртфиналу од Украјине (575:565). У такмичењу пушком за жене Србија се није пласирала у четвртфинале.

Микс  Србија 1 (Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић) је заузео друго место у конкуренцији 42 пара и у суботу ће гађати у финалу. Пред вратима завршне борбе за медаље остао је други тим Србије, Сања Вукашиновић и Милутин Стефановић. Заузели су седмо место. У такмичењима микс парова у финале пролази пет екипа, а Србија 2 је за петопласираном Шведском заостала пола круга. Тим Вукашиновић-Стефановић је одлично почео, од прве серије био у борби за финале, често и на првом месту. Међутим, у завршници су попустили и неће наставити борбу за медаље. Пар Арсовић-Ковачевић је имао потпуно другачији ритам. После нешто лошијег почетка, друга и трећа серија су их избацили међу пет најбољих.

Зорана Аруновић и Дамир Микец су заузели друго место са новим државним рекордом (778 кругова) и данас ће , као и на претходна три ЕП, од кад су миксеви у званичном програму, гађати у финалу. Аруновићева и Микец су актуелни европски прваци.

Србија је бивши европски првак и актуелни вицешампион у миксу пушком, али досадашње успехе је постигао тандем Арсовић-Стефановић. За оба српска пара која су наступила ово је био деби на великом такмичењу у овом саставу.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести