ЕП У РВАЊУ ЗА СЕНИОРЕ ДО 23 ГОДИНЕ Сребрна медаља Себастиану Нађу

Најбољи српски рвач мечу сениорима до 23 године Себастиан Нађ освојио је сребрну медаљу на Европском првенству, које се од 4. до 10. марта одржава у новосадском Спенсу.
 Sebastian Nađ osvojio je srebrnu medalju Foto: F. Bakić
Фото: Себастиан Нађ освојио је сребрну медаљу Фото: Ф. Бакић

Овај 22-годишњи Кањижанин и члан суботичког Спартака није успео да се у финалу категорије до 67 килограма супротстави светском и европском шампиону Русу Алену Мизорјану .

Само две акције у партеру одвеле су Руса до златне медаље и то за нешто више од минута борбе, чиме је још једном потврдио високу класу. Српски тренери Стојан Добрев и Сретен Дамњановић тражили су и челенџ, сматрајући да је Рус направио фаул, а не обрнуто како су судије досудиле. Међутим, и после снимка судије су остале при својој одлуци, па је Рус Мизорјан завршио борбу техничким тушем (8:0).

„И поред свега, задовољан сам мојим наступом и учинком на ЕП. Жао ми је то што је борба трајала само минут. Сматрам да су судије погрешиле и да су бодови требали да припадну мени, а онда би можда било другачије. Не кажем да је Рус лош, пошто ме је два пута бацио у партеру, али ми је криво јер сам знао шта ради, како рве, а опет ме је на његову фору преварио. Захвалио бих се свима, тренерима, саборцима до публике. Није мала ствар међу млађим сениорима освојити две медаље - бронзу у Будимпешти и овде сребро на ЕП“, рекао је Себастиан Нађ.

Емоције среће и разочарења преплитале су се међу нашим тренерима, што се најбоље видело код Стојана Добрева.

„Ово је успех, то нико не спори, јер је освојена жељена медаља. Нађ је показао да је потенцијал и предводник ове генерације. Међутим, остаје горак укус после грешке судија када нису санкционисале фаул Русу“, рекао је Добрев, сматрајући да ће наш борац све показати у правом светлу у октобру у Будимпшти на Светском првенству.

Селектор Србије Милорад Докманац није желео да се вади на судије и потврдио је да је Рус бољи рвач.

„Сада када смо погледали снимак уверени смо да је Себастиан оштећен, пошто је направљен фаул над њим пре извођења бацања. То је усмерило меч у другом смеру. Рус је од почетка борбе наметнуо свој стил рвања захваљујући коме је и сакупљао бодове. Ми смо остварили наш циљ, освојили смо медаљу, а били смо у прилици да дођемо још до две (Коломпар и Живановић), што би било мимо свих очекивања за ову генерацију имајући у виду квалитет наших рвача. Време ради за њих“, рекао је Докманац.

У четвртак су на програму такмичења у рвању за жене. Квалификације од 11.30, а финала од 18 часова.

Улаз је бесплатан.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести