Европска лига младих у стрељаштву: Србија на финалном турниру

НОВИ САД/БУДИМПЕШТА: Обе репрезентације Србије пласирале су се на финални турнир Европске лиге младих ваздушним оружјем, који ће у октобру бити одржан у Будимпешти.
s
Фото: SSS

На квалификационом турниру Региона „Исток“ одржаном у Осијеку првог дана наша екипа пиштољем је забележила један тријумф и један пораз. У првом колу изгубили су од Украјине (6:26), а у другом победили Хрватску (21:11). У првом колу такмичења пушком Украјина је победила Србију 22:10 у поенима, а у другом су Украјинци били бољи од Хрватске – 24:8 и обезбедили прво место.

Другог дана, српска екипа пушком и селекција пиштољем су задржале друга места, на којима су биле после првог дана и, заједно са тимовима Украјине, прошле даље. Србија и Хрватска су се другог дана у надметању пушком састале у дуелу за друго место. Наш тим је славио убедљиву победу – 22:10. Искуснији чланови наше екипе Александра Хавран и Алекса Ракоњац су Србији у трећем колу донели по максималних осам поена, јер су убедљиво са по 8:0 савладали директне ривале у хрватском тиму, а допринос победи дали су и најмлађи Љиљана Цветковић и Вељко Јанковић. У репрезентацији пушком били су и Ања Кнежевић и Урош Алексић, који су се такмичили у суботу.

Српска селекција пиштољем је другог дана чекала расплет дуела Украјине и Хрватске, у којем су Украјинци славили са 29:3 и сачували прво место, а Србија је остала на другој позицији. Хрватска се није померила са трећег места и остала без визе за Будимпешту. Србију су у квалификацијама пиштољем представљали Лука Милошевић, Елеонора Радуловић, Алекса Николић, Марта Нововић, Олга Стојановић и Марко Нинковић.

На финалном турниру ће учествовати победници и другопласирани из сваког од три региона („Исток“, „Запад“ и „Север“) и две трећепласиране репрезентације са најбољим скором (или само једна, уколико се домаћин Мађарска не квалификује по пласману). Из групе „Север“ квалификовали су се Пољска, Летонија (пиштољ), Норвешка и Естонија (пушка).

Такмичење регона „Запад“ ће бити одржано крајем маја.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести