Европска првенства у стрељаштву наредне године у Норвешкој и Русији

БЕОГРАД: Президијум Европске стрељачке конфедерације потврдио је домаћине и датуме континенталних првенстава у 2022. години.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Шампионат Европе ваздушним оружјем биће одржан у Хамару у Норвешкој од 18. до 27. марта.

Европско првенство у дисциплинама малокалибарским оружјем и у гађању глинених голубова заказано је за другу половину августа (15 - 30.август) у Московском региону.

Шампионати Старог континента ваздушним оружјем се организују сваке године, а МК оружјем и у гађању глинених голубова се већ деценијама приређују непарним годинама.

Измена за наредну сезону је условљена одлуком Светске стрељачке федерације (ИШФ) о померању Светског првенства у свим дисциплинама, које ће такође бити органзовано у Московском региону.

Московски регион је одавно био одређен за домаћина СП у свим дисциплинама 2022.године. Међутим, Извршни комитет ИССФ је овај шампионат недавно померио за 2023. годину, како би испоштовао пресуду Суда за арбитражу о спорту, по којој је Русији забрањено да организује светска првенства у свим спортовима до краја 2022. године.

За 2023. су првобитно била заказана одвојена Светска првенства за дисциплине ваздушним и МК оружјем и за дисциплине у гађању глинених голубова. После одлуке о промени термина предстојећег СП у Русији, ова два шампионата су померена за 2022. годину.

Домаћин шампионата света у дисциплинама ваздушним и МК оружјем је Каиро, а нови термин још није саопштен.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести