Европске игре: Боксер Владан Бабић пласирао се у четвртфинале, баскеташи елиминисани

Боксер Владан Бабић, у категорији  преко 91кг, савладао је Литванца Валавициуса Мантаса у осмини финала боксерског турнира на Европским играма у Минску резултатом 5:0.
Babic Vladan
Фото: Владан Бабић, фото: ОКС

Четвртфинале је на програму 26. јуна, а тамо га очекује Украјинац Виктор Викхрист, актуелни првак Европе.

„Боксовао сам са њим и раније. Последњи пут у октобру месецу. Данас је био је добар меч, а он доста  незгодан и доста издржљив противник. У пар наврата је био у нокдауну, али се враћао. Задовољан сам како је прошло. Већ у следећем колу ме чека актуелан првак Европе. Већ мотив од тога ми не треба. То ће ми дефинитивно бити меч каријере. Ко ме зна, зна да ћу дати све од себе и да ћу оставити срце у рингу,“ рекао је Бабић после завршеног меча.

Представник Србије у категорији до 52кг Душан Јањић поражен је у осмини финала, као и Јелена Зекић у женској конкуренцији у категорији до 57кг.

Баскет 3х3 репрезентација Србије поражена је у четвртфиналу од домаће селкције резултатом 19:15.

Фото: Баскеташи Србије, фото: ОКС

„Нажалост нисмо успели. Ушли смо пренервозно у овај меч. Промашили смо неке отворене зицере у кључним деловима баскета. У једном тренутку смо имали 12:10 предност, мешутим у следећем тренутку смо примили двојку са девет метара и промашили те неке зицере. Они су погодили кад је било важно и на ктрају заслужено иду даље“, рекао је Лазар Рашић.      

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести