Европске игре: Две брозе у самбоу за Србију

Дмитри Герасименко у категорији до 90кг и Владимир Гајић у категорији преко 100кг освојили су бронзане медаље у самбоу на Европским играма у Минску.
Dmitri Gerasimenko/OKS
Фото: Олимпијски комитет Србије/Дмитри Герасименко са медаљом

Представница у женској конкуренцији Ивана Јандрић у категорији до 68кг поражена је у изједанченој борби од домаће такмичарке Волхе Намазаве.

Владимир Гајић се у четвртфиналу сусрео са седмоструким светским прваком Русом Осипенко Артемом и био бољи од њега резултатом 5 – 1.

Поражен је у полуфиналу од Грузијца Бердзенишвилија Бека, а до бронзе је стигао сигурном победом над Шпанцем Фернандезом Родригезом са 5:0.

Фото: Олимпијски комитет Србије/Владимир Гајић

“У првом мечу данас борио сам се представником Русије, момком који је седмоструки првак света. Припремао сам се за ово, дао сам све од себе и победио сам га на најбољи могући начин. Други противник данас ми је био момак из Грузије који је мој највећи ривал. Више пута смо се сусретали, али још увек нисам нашао решење за њега. У сваком случају победа против Руса ми је дала”, рекао је Гајић.

Дмитри Герасименко савладао је у првом мечу Француза Јоурдан Валентина, у полуфиналу је поражен од домаћег такмичара Казусионак Андреиа, да би у мечу за бронзану медаљу био убедљивији од украјинског самбисте Стетсенко Дмитра.

“Мислио сам да ће бити и тежи меч, али пошто сам га на самом старту бацио и освојио 4 бода, имао сам предност и био сам у бољој позицији и успео сам да сачувам ту предност до краја. За Србију сам освојио бронзану медаљу на Европском и Светском првенству, али иако ово нису “велике Олимпијске игре” ипак је ово прва медаља са олимпијским круговима,” рекао је Дмитри Герасименко.

Коновалов изненадио Немца Баришника

Српски боксер Александар Коновалов успешно је стартовао на Европским играма у Минску, које су уједно и шампионат Европе, пошто је синоћ у првој рунди изненадио фаворизованог Немца руског порекла Владислава Баришника 4:1.

Наредни ривал српском боксеру, у категорији до 64 килограма, биће Пољак Дамијан Дуркач.

Данас од боксера у ринг улазе Владан Бабић, Душан Јањић и боксерка Јелена Зекић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести