Европске игре: Милица весла за две медаље

После пласмана у финале једноседа на 500 метара, кајакашица Милица Старовић изборила је још једну борбу за медаље на  Играма у Минску.
Milica Starović/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Старовићева се пласирала у финале једноседа на 200 метара одличним вожњама у квалификацијама и у полуфиналу. Милица је место у борби за одличја изборила пошто је у полуфиналу на стази Заславл кроз циљ прошла убедљиво прва, извеславши стазу за 41 секунд и 305 хиљадитих делова. Финале једноседа на 200 метара у конкуренцији дама весла се данас од 13 часова, а пре тога, од 9 сати она ће веслати и финале једноседа на 500 метара.

У једноседу на 200 метара Марко Драгосављевић није успео да се пласира у финале. Драгосављевић је у полуфиналу кроз циљ прошао као четврти (35.339), што му је донело место у Б финалу, које се весла данас. Последњег дана кајакашких такмичења Србију ће представљати и Кристина Бедеч која се такмичи у једноседу на 5.000 метара. За ту дисциплину нема квалификација, а финале је на програму од 15 сати.

Зорана Аруновић је успешно учешће у Минску завршила седмим местом у гађању малокалибарским спорт пиштољем. У све три дисциплине у којима је стартовала је ушла у финале. Првог дана освојила је сребро у миксу ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом, а дан касније и злато истим оружјем у појединачној конкуренцији.

- Да будем искрена, ја сам и данас прижељкивала медаљу с обзиром да сам постигла изузетно квалитетан квалификациони резултат. После јучерашње прецизне паљбе заузимала сам 2. место, а данас после брзе паљбе 4. Резултат је сам по себи квалитетан и довољан да са њиме уђем у било које финале међународног такмичења, укључујући светске купове, светска првенства, Олимијске игре. Финале је било мало турбулентно са неким мањим техничким одлагањима, али оно што је евидентно је да нисам успела да будем  довољно добра у финалу. Моје противнице су биле боље и ја им честитам на томе - рекла је Зорана Аруновић.

Још троје српских стрелаца јуче је изашло на стрелиште. Бобана Момчиловић Величковић је МК пиштољем заузела 34. позицију, у гађању малокалибарском пушком из тростава Миленко Себић је освојио 13, а Лазар Ковачевић 23. место. Српски стрелци учешће на ЕИ завршавају данас, када ће Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић гађати МК пушком из тростава.

Боксер Владан Бабић није успео да освоји медаљу, пошто је у четвртфиналу изгубио од Украинца Виктора Викриста (5:0) у категорији преко 91 килограма. Бабић је на такмичењу, које је уједно и Европски шампионат, поражен од браниоца титуле, па тако није успео да обезбеди полуфинале и прву медаљу Србији на великим такмичењима после 24 године, од бронзе Славише Поповића на Светском првенству у Берлину.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести