Европске игре: Рвач Мићић и кајакашица Старовић у финалу

Стеван Мићић, рвач слободним стилом бориће се сутра у финалу категорије до 57кг. Он је у полуфиналу савладао Украјинца Тараса Марковyћа са 7:4.
Stevan Micic (2)
Фото: Стеван Мићић, фото: ОКС

У борби за златну медаљу бориће се са Махиром Амираслановом из Азербејџана, а финале је на распореду 26. јуна у 18.50 (по локалном времену).

“Задовољан како сам се борио. Он је био веома флексибилан противник. У пар наврата сам мислио да сам освојио поене када их судија није досудио, али нисам дозволио да ме то поремети. Сутра је борба за злато. Сигурно ће бити тежак меч. У сваком сучају срећан сам што сам освојио медаљу за Србију и надам се да ће бити злато,” рекао је Мићић након полуфинала.

Милица Старовић пласирала се као првопласирана из своје квалификационе групе, са укупно другим временом квалификација, директно у финале дисциплине к1 500 м која је на распореду 27. јуна у 10.10 (по локалном времену). У дисциплини к2 500 Марија Достанић и Кристина Бедеч као ни Миленко Зорић и Стефан Векић на к2 1000 нису успели да се кроз полуфинала изборе пласман у финала својих дисциплина. Сура ће Милица Старовић наступити и у квалификацијама к1 200 м, као и Марко Драгосављевић у мушкој конкуренцији.

Фото: Милица Старовић, фото: КСС

Стрелкиње Зорана Аруновић и Бобана Величковић започеле су такмичење у дисциплини МК пиштољ. Данас је пуцана прецизна паљба након које се Зорана Аруновић налази на  2. месту, а Бобана Величковић Момчиловић на 21. Квалификације се сутра настављају брзом паљбом након чега ће осам најбољих пуцати у финалу. 

Фото: Зорана Аруновић, фото: ОКС

„Задовољна сам како сам пуцала прецизну паљу. Сутра ме чека брза паљба, односно други део дисциплине спорт пиштољ. Видећемо како ће проћи у сваком случају првих осам, одмах након брзе пајбе пуцају финале,“ каже Зорана Аруновић.

Џудо микс тим Србије није успео да се кроз репасаж избори за борбу за медаљу. Услед повреда наш тим је у старту био бројчано ослабљен. Већ у осмини финала наступили су без такмичара у категорији до 90 кг због повреда које су претходног дана задобили Немања Мајдов и Александар Кукољ, да би након победе над Пољском од 4:3 и пласмана у четвртфинале остали и без Ање Обрадовић у категорији до 70 кг.  Знатно ослабљени, у репасажу против тима Аустрије, нису успели да се изборе да уђу у борбу за медаљу.

Боксер Александар Коновалов није успео да се пласира у четвртфинале пошто је поражен резултатом 5:0 од Пољака Дамиана Дуркача.

Фото: Александар Коновалов, фото: ОКС

„Нажалост, Пољак ме је увео у његов стил борбе. Искрено незадовољан сам како сам боковао јер  знам да могу много боље. Он је много искуснији од мене. Надам се да је боксерска каријера тек испред мене и надам се да ћу у будућности имати прилку да Србији донесем медаљу са неког светског или европског првенства,“ рекао је Александар Коновалов након пораза у осмини финала.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести