Ф1: Ферстапен после драме славио у Остину

Возач Ред Була Макс Ферстапен славио је на трци за Велику награду САД у Остину.
maks
Фото: Tanjug (AP Photo/Darron Cummings)

Ферстапен сада има 11 бодова више од Луиса Хамилтона, а до краја шампионата остало је пет трка.

Већ на старту трке, у првој кривини, Луис Хамилтон престигао је Макса Ферстапена и преузео лидерску позицију. Макс се добро извукао да не падне на треће место, држао се иза Хамилтона, па је у 10. кругу морао на замену пнеуматика и на стазу се вратио на четврто место. Ферстапен се убрзо вратио на другу позицију пошто су возачи испред њега отишли у бокс, па је у 14. кругу Хамилтон отишао на замену гума.

Наредних 16 кругова водио је Ферстапен. Хамилтон се вратио иза Макса са шест секунди заостатка, за 13 кругова је смањио заостатак на 2,8 секунди, па је Ферстапен поново отишао у бокс. Вратио се на стазу после 2,8 секунде у питу и од 31. круга био је на другом месту, када је заостајао за Хамилтоном 15 секунди. Чекало се да Хамилтон други пут оде у бокс, пошто је преко 20 кругова био на истим гумама. Хамилтон је у 38. кругу поново мењао гуме и вратио се на друго место, па је Ферстапен бежао 8,5 секунди. Шест кругова касније, Хамилтон је преполовио заостатак и очекивала нас је узбудљива завршница. Константно је смањивао Хамилтон заостатак, јурио Макса до самог краја, али је Ферстапен у драматичној завршници задржао предност и славио.

Виђена је права драма у Остину у последњем кругу и Ферстапен га је перфектно возио и остао испред Хамилтона.

На победничком постољу се нашао и Серхио Перес, други возач Ред Була. Леклер је завршио четврти, Рикардо пети, Ботас шести, Сајнц седми, Норис осми, Цунода девети и Фетел десети.

Следећа трка вози се за две недеље у Мексику.

(Б92)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести