Ф1: Хамилтон освојио пету титулу

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон завршио је на четвртом месту у ВН Мексика, али освојио шампионат Формуле један 2018. године.
hamilton, epa
Фото: Luis Hamilton, foto: EPA (Alfredo Estrella / POOL)

Британац се изједначио са Хуаном Мануелом Фанђом са по пет титула Ф1, а рекордер је и даље легендарни Михаел Шумахер са седам. 

Победник у Мексико ситију био је Холанђанин Макс Ферстапен, возач Ред Була, који је прво место држао малтене током целе трке и уписао своју пету победу у каријери.

Други је био Себастијан Фетел, бивши шампион Формуле 1, који није изгледао претерано задовољно упркос добром другом месту. После Ферстапена на постољу се још нашао и Кими Раиконен, поменути Хамилтон био је четврти, а иза њега Валтери Ботас. У првих десет нашли су се још и Хулкенберг, Леклер, Вандорн, Ериксон и Гаскоњ. 

Пех у Мексику доживели су Алонсо, Саинц, Перес и Рикардо. Прва тројица су одустала још у раним деловима трке, док се Рикарду несрећа догодила крајем исте. Аустралијанац је добро возио, борио се за друго место са Фетелом, али је нажалост морао да одустане, по осми пут ове сезоне. Управо он је највише пута пре времена завршавао трке ове такмичарске године. 

Хамилтону је за титулу било потребно да трку заврши на најгоре седмом месту и није се много трудио да дође до евентуалног постоља, а целу трку је имао проблем са ултра меким гумама. 

О незаинтересованости Хамилтона говори то да је Кимија Раиконена и Себастијана Фетела, љутите ривале из Ферарија, практично пустио да га претекну без неке борбе. 

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се за две недеље у Бразилу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести