Ф1: Хамилтон славио на "Каталуњи"

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон тријумфовао је на Великој награди Шпаније, петој трци овогодишњег шампионата Формуле 1.

Он је на стази „Каталуња“ дошао до друге победе ове сезоне, а 55. у каријери, у директном дуелу са Себастијаном Фетелом у Ферарију. 

Фетел је као другопласирани прошао кроз циљ, а њима двојици се на подијуму придружио возач Ред Була Данијел Рикардо.

Велику награду Шпаније обележио је окршај Луиса Хмаилтона са Себастијаном Фетелом из Ферарија. Немац је већ у првом кругу престигао Британца, држао је лидерску позицију до 44. круга, када је Хамилтон искористио бољу тактику свог тима и другачију смешу гума, те га је престигао и на крају ритунски стигао до победе у Каталонији. 

У међувремену, трку су пре краја завршила преостала два болида Ферарија и Мерцедеса, Кими Раиконен је испао већ у првом кругу после контакта са Максом Ферстапеном, који је закође испао, а Ботас у 38. због отказивања мотора.

Контакт је замало коштао трке још Фелипеа Масу и Фернанда Алонса, који су због тога пали на зачеље, а до краја дана нису успели да се умешају у борбу за бодове.

Треће место на подијуму је заузео Ред Бул захваљујући Данијелу Рикарду, а иза њега су међу првих десет били Серхио Перес, Естебан Окон, Нико Хилкенберг, Паскал Верлајн, Карлос Сајнц млађи, Данил Квјат и Роман Грожан.

Он је до бода стигао захваљујући пробушеном пнеуматику Кевина Магнусена, који је страдао у борби са Квјатом за девето место.

После пет трка лидер је и даље Фетел са 104 бода, али је Хамилтон другом победом у 2017. смањио заостатак на шест. Трећи је Ботас са 63, а четврти Раиконен са 49.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Монака 28. маја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести