Ферстапен надмудрио Хамилтона у Француској

Возач Ред Була, Макс Ферстапен, остварио је победу на трци за Велику награду Француске. Била је ово сјајна трка у којој смо гледали надмудривање Ред Була и Мерцедеса и тријумф је на крају припао Максу Ферстапену.
ferstapen
Фото: FoNet

Тактички сјајно замишљено, а Ферстапен је план спровео попут правог шампиона и у претпоследњем кругу обилази Хамилтона без већих проблема. Серхио Перес је потврдио сјајан план Ред Була тако што је обишао Валтерија Ботаса и попео се на позицију број 3, пошто је било евидентно да се мучи на пнеуматицима. Ботас је био веома љут због тога што нису прихватили његов предлог за два мењања пнеуматика:

Када погледамо почетак трке, видећемо да је Макс имао велику грешку и да је тада изгубио прво место од Луиса Хамилтона, али је Ред Бул прво отишао пре Мерцедеса на замену гума и тако стекли огромну предност. Мерцедес није ишао одмах за њима, већ су чекали свој моменат и то их је вероватно коштало. Онда с је Ред Бил сервирао ново изненађење, нову промену гума иако је Ферстапен био најбржи на стази, што је помало било изненађење.

Управо је то донело тријумф, када је у претпоследњем кругу Ферстапен обишао Хамилтона без већих проблема.  Резултати Ферарија били су катастрофални. Карлос Сајнц је био тек 11. док је Шарл Леклер трку на домаћем терену завршио као 16. на стази. Иза Ферстапена, Хамилтона и Переса редом иду Ботас, Норис, Рикардо, Гасли, Алонсо, Фетел и Строл.

Наредне две трке биће у Аустрији на Ред Бул Рингу и ту нас чека прави спектакл.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести