Фетелу пол у Канади, Хамилтон други

Возач Ферарија Себастијан Фетел стартоваће са пол позиције на трци за Велику награду Канаде у Монтреалу. Фетел је круг извезао за 1:10,240.
fetel, fonet
Фото: FoNet

Немац је на стази "Жил Вилнев" имао најбоље време у квалификацијама, први пут у сезони, испред актуелног шампиона Луиса Хамилтона из Мерцедеса и тимског колеге Шарла Леклера.

Ово је прва пол позиција Себастијана Фетела у последњих 17 трка. Последњи пут када је стартовао са прве позиције било је то у Немачкој прошле сезоне, трка, коју Фетел није ни завршио пошто је излетео у једној кривини када је био лидер трке.

Ова вожња је Фетелу много значила на личном плану, а по окончању квалификација Фетел је у свом болиду чак и запевао, што му руку на срце и није био први пут.

Све похвале заслужио је и нови возач екипе Реноа, Данијел Рикардо, који ће трку у недељу почети са позиције број четири. Следе Пјер Гасли из Ред Була, а онда и Валтери Ботас (Мерцедес), Нико Халкенберг (Рено)...

Квалификације је обележио инцидент возача Хаса Кевина Магнусена, који се закуцао у заштитну ограду, али на крају прошао без повреда. Макс Ферстапен није ни ушао у завршни део квалификација, пошто је због оног инцидента и црвене заставе остао без брзог круга и трку почиње са позиције 11.

Додуше, трку може почети и са позиције 10 уколико Кевин Магнусен буде назадовао неколико позиција због промене одређених компоненти на свом болиду, после горе поменутног инцидента.

Нове сјајне вожње видели смо од Меклареновог дуа, Карлос Сајнц–Ландо Норис, пошто су оба возача квалификације завршили међу 10 најбржих возача.

У генералном пласману води Хамилтон са 137 бодова, 17 више од Ботаса, док је трећи Фетел са 82.

Трка се вози сутра од 20.10 часова по нашем времену.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести