Финале СИМ у Сплиту, учествује више од 1.000 школараца

СПЛИТ: Регионално финале Спортских игара младих (СИМ), које ће окупити више од 1.000 дечака и девојчица из Србије, БиХ и Хрватске, почиње сутра у Сплиту и траје до 22. августа.
SIM
Фото: SIM

Србију ће представљати 30 младих спортиста у 10 спортова, играће се широм Сплита, од чувене хале Грипе, па до терена у студентском центру Кампус. 

"И ове године наставили смо да се успешно боримо за наш основни циљ, а то је да се дух Игара шири и да се боримо за сваки дечији осмех. Спорт, игре и младост или срећа, изазов и мотив, су скраћенице која симболизује много, а ако ставимо све то у наш оквир, добијемо Спортске игре младих. Деци учесницима у Сплиту желим да се друже, да стекну нове пријатеље, такмиче се и имају мини летовање. А на крају и да уживају на спектакуларној церемонији затварања Игара, која ће се по традицији одржати на Риви", изјавила је председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић.

Игре, којима подршку дају председник Александар Вучић и Влада Републике Србије, и ове године оправдале су очекивања јер је, само у Србији, учествовало више од 75.000 школараца.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести