Финале Суперлиге: Новосађанке наставиле доминацију

Стонотенисерке Новог Сада одбраниле су титулу првака Србије пошто су славиле на завршном турниру плеј-офа Суперлиге, одржаном у СЦ Визура на Новом Београду.
Д. Фрациле/ Новосађанкама пета титула, трећа у низу
Фото: Д. Фрациле/ Новосађанкама пета титула, трећа у низу

Нови Сад – Јосип Колумбо 4:2

НОВИ БЕОГРАД: СЦ Визура, гледалаца: 200.

Резултат по партијама: Лупулеску – Вејновић 3:0, Томињак – Кнежевић 1:3, Јокић – Менгер 0:3, Лупулеску – Кнежевић 3:2, Јокић – Вејновић 3:1, Томињак – Менгер 3:1.

У финалу су победиле екипу Јосип Колумбо из Ниша 4:2, а дан раније су биле убедљиве против градских ривалки из Паноније (4:0).

Новосађанке су добро отвориле меч, пошто је капитен Изабела Лупулеску надиграла Ивану Вејновић максималним резултатом. Седамнаестогодишња Радмила Томињак је сјајно започела сусрет с искусном Моником Кнежевић, препустивши јој тек четири поена у првом сету, али је поклекла у наставку, те је некадашња репрезентативка Србије изједначила на 1:1 у партијама. Нишлијке су преокренуле резултат када је Анђела Менгер изненадила Тијану Јокић и славила са 3:0, при чему су сви сетови решени на разлику.

Најузбудљиви меч виђен је у судару два прва рекета Лупулеску и Кнежевић. Окончан је након пет сетова, пошто је више нерава у завршници имала Лупулескуова. Јокићева је повисила на 3:2 у партијама, а онда је на сцену наступила јуниорка Томињак, која је одиграла маестрално и убедљиво победила Мегерову и тако Новом Саду донела трећу узастопну шампионску титулу, укупно пету у последњих седам година.

– Иако смо после три пораза у лиги много оспоравани ове сезоне, доказали смо да смо најбољи када је најпотребније. Подсећам да смо убедљиво били најмлађи на турниру. Увек сам веровао у у мој тим. Труд и рад се показао  за столом. Ривал је био изузетно квалитетан, неки меч је могао да оде и на другу страну, сматрам да је на крају пресудила жеља, као и то да смо на клупи дисали као један – рекао је тренер Новог Сада Слободан Стојанов.      

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести