Формула 1: Хамилтон победио у трци за Велику награду Португала

БЕОГРАД: Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победник је данашње трке за Велику награду Португала у шампионату Формуле 1.
Фонет/АП/Формула 1
Фото: Фонет/АП/Формула 1

Хамилтон је стартовао са другог места, али је после "летећег старта" у седмом кругу, након што се сигурносно возило повукло са стазе због инцидента између Антонија Ђовинација и Кимија Раиконена, "пао" на треће место, иза клупског колеге Валтерија Ботаса и Макса Ферштапена из Ред Була.

Британац је ипак врло брзо успео да се врати на друго место, након што је Ферштапен направио грешку у 14. кривини на стази Алгарве, па је актуелни светски шампиона на стартном-циљном правцу претекао Холанђанина.

Потера за Ботасом је такође кратко трајала, још једном је Хамилтон показао доминацију и претекао клупског колегу.

Од тог тренутка Хамилтон није испуштао предност, осим када је ишао на замену пнеуматика, па је практично без икаквих проблема дошао до 97. тријумфа у каријери.

Друго место заузео је Ферштапен, који је због боље замене пнеуматика, односно краћег задржавања у боксу, успео да обиђе Ботаса, који је завршио трећи.

Најбржи круг трке одвезао је Ферштапен, али му је поништен због малог изласка са стазе у кривини 14, па је додатни бод добио Валтери Ботас.

Четврто место заузео је Серхио Перес из Ред Була, а иза њега био је Ландо Норис из Мекларена.

Прву десеторицу комплетирали су Шарл Леклер из Ферарија, Естебан Окон и Фернандо Алонсо из Алпине, те Данијел Рикардо из Мекларена и Пјер Гасли из Алфа Таурија.

Хамилтон је водећи у генералном пласману са 69 бодова, а други је Ферштапен, који има 61.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести