Фортин обукао жуту, Калаба плаву мајицу у Бијељини

БИЈЕЉИНА: Победник друге етапе трке “Београд - Бањалука” која је вожена од Обреновца до Бијељине је Филипо Фортин из екипе Малоја, а италијански бициклиста на тај начин је преузео вођство у генералном пласману.
biciklizam
Фото: pixabay.com, ilustracija

Разлога за задовољство има и Душан Калаба, који је обукао мајицу за најбољег брдског возача.

Други на циљ у Бијељини стигао је Марсели Богуславски из пољског Мазовшеа, а трећи Бартош Рудик из екипе Сантик.

Равничарска етапа била је врло брза, а бициклисти су у највећи град Семберије стигли у великој групи. У узбудљивом финишу Фортин је био најбољи и одспринтао конкуренте практично за пола точка.

"Етапа је била јако интересантна и јако лепа, срећан сам што сам забележио победу и освојио жуту мајицу. То све не би било могуће без помоћи мог тима, одрадили су јако добар посао у последњих 500 метара", рекао је Фортин.

Одличан успх остварио је Калаба, Бањалучанин који је пре две године освојио црвену мајицу, сада је обукао плаву.

"Првобитан план је био да идемо на брдски циљ, јер знам терен унапред па сам чекао први моменат да нападнем. Било је много покушаја, искористио сам прилику на неких пет километара до циља и практично побегао сам. Следи најтежа етапа која има много брда и уколико ''преживим'' имам велике шансе не само за освајање плаве, него бих остао у игри и за жуту мајицу", рекао је Калаба.

Сјајан домаћин поново је била Бијељина. Доста грађана се окупило око стазе и бодрило бициклисте, па је градоначелник Љубиша Петровић био презадовољан.

"Искористићу прилику да честитам победнику етапе, а у четвртак се видимо на старту нимало лаке треће етапе. Наравно свим бициклистима желим да понесу најбоље могуће успомене из нашег града, а ми ћемо се потрудити да снажније подржимо бициклизам и мотивишемо младе да се профилишу као професионални бициклисти", рекао је Петровић.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је етапа у Бијељини премашила сва очекивања.

"Стварно сам пресрећан због тога, као и што је све прошло безбедно током целе етапе, због чега дугујемо захвалност полицијама Републике Српске и Србије. На самој стази виђена је фер и добра борба, а добили смо и новог носиоца жуте мајице", рекао је Куваља.

Трећа етапа биће вожена сутра од Бијељине до Власенице, након чега се караван сели у Добој, где је старт четврте етапе до Приједора.

Велико финале на распореду је 17. априла на посљедњој, петој етапи када ће бициклисти стартовати у Дервенти и кренути ка Бањалуци преко Српца, Градишке и Лакташа.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести