Гајићу и Герасименку бронзе на Светском првенству у самбу у Букурешту

На Првенству света у самбу у Букурешту, на којем је учествовало 439 такмичара из 80 земаља, међу којима и четири наша борца, репрезентативци Србије освојили су две бронзане медаље - Дмитри Герасименко (90 кг) и Вла­ди­мир Гајић (+100 кг), обојица из Новог Сада.
Gajic
Фото: Владимир Гајић у акцији, фото: ФИАС

Дмитри Герасименко, члан СК Спортикус из Новог Сада, у првом колу био слободан, у другом је ефектно савладао Камолидин Кхолмаматова из Узбекистана, а потом и Дарела Скоарта из Молдавије. У полуфиналу је поражен од Алиаксеја Стсепанкоја из Белорусије. Герасименко је у борби за медаљу победио Валентина Јоурдана из Француске.

Вицешампион Европе Владимир Гајић, члан УYСК Славија из Новог Сада, је имао свој дан у категорији у којој је наступио 21 колос. У првом колу је  победио Бобана Данова из Македоније, потом је на ред дошао колос из Холандије Арyа Шеик Хошеини. Гајића је на средини пута зауставио велики шампион Бека Бердзенишвили из Грузије. Уследиле су ре­песажне борбе, где је Гајић савладао Фоуад Канаана са Кипра. У борби за медаљу чекао га је Габриел Хербретеау из Француске. У тактички изузетно захтевном мечу, Гајић је у потпуности надмудрио Француза и дошао до своје прве сениорске светске медаље. Мирослав Беговић (74кг, члан YСК Борац, Нови Сад) први меч је одрадио одлично и победио Абулфазса Насировса из Латвије, док је у другом колу заустављен. Душан Јандрић (68кг, комбат самбо) поражен је од Ваћик Варданyана из Јерменије.

„Такмичари су изузетно зрело одрадили сваки меч. Добро су били припремљени, а тактике су се придржавали максимално, те резултати нису изостали“, рекао је селектор проф. др Патрик Дрид.

Председница Самбо савеза Србије доц. др Татјана Тривић је изузетно задовољна постигнутим резултатима, обзиром да се на Првенство ишло са мањим бројем такмичара због недостатка финансијских средстава.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести