Гимнастичар Раковић иде на Олимпијаду младих

Српски гимнастичари забележили су одличне резултате на два такмичења, квалификацијама за Олимпијске игре младих и на Медитеранским играма.Квалификационо такмичење за Олимпијске игре младих  (ЈОГ) одржало се у Баку-у, Азербејџан, а Србију су представљали Влада Раковић и Стефан Веселиновић, чланови Соколског друштва Војводина.
Stefan Veselinovic i Vlada Rakovic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Стефан Веселиновић и Влада Раковић

Влада Раковић био је 22. и квалификовао се на Олимпијске игре младих, које ће се одржати у октобру у Буенос Аиресу (Аргентина). Само 16 гимнастичара из Европе имају право за наступ на ЈОГ-у, један такмичар по држави, Влада је себи изборио феноменално, 14. место. Стефан Веселиновић је заузео 48. место на овом такмичењу.

На Медитеранским играма у Тарагони Србију су представљали  сениори Тамара Мрђеновић и Бојан Дејановић, чланови Соколског друштва Војводина. Тамара је изборила 10. место у квалификацијама за финале вишебоја и 8. место у квалификацијама за финале по справама-партер, међутим, због повреде на загревању за финале морала је да одустане. Бојан  је изборио финале вишебоја, био је 18. у квалификацијама, место које је и задржао до краја такмичења. Изборио је и 18. место међу вишебојцима из земаља Медитерана.

- Остварени резултаи на оба такмичења су велики успех Гимнастичког савеза Србије, поготово квалификација Владе Раковића на ЈОГ. Захвалила бих се Олимпијском комитету на досадашњој подршци и  сарадњи – рекла је председница ГС Србије Александра Ристић.

Председник Соколског друштва Војводина Мирослав Ковачев захвалио се Граду на подршци.

- Успеси су изванредни и посебно ми је драго што су сви репрезентативци такмичари Соколског друштва Војводина – рекао је Ковачев.     

Г. М.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести