Хамилтон: Искористио сам инцидент Ферарија

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је имао много среће у данашњој трци Формуле 1 за Велику награду Сингапура, пошто је искористио инцидент на почетку трке и одустајање двојице возача Ферарија.
Luis Hamilton/Fonet
Фото: FoNet

– Честитам тиму, ово су сјајни бодови за нас. Јуче смо се мучили у квалификацијама и нисмо могли да претпоставимо шта ће се данас догодити. Имали смо среће на почетку и захвалан сам богу, искористио сам инцидент Ферарија. Ко би рекао да ће се то догодити – рекао је Хамилтон после трке.

Троструки светски шампион Хамилтон победио је данас у трци у Сингапуру и увећао предност на 28 бодова у генералном пласману у односу на возача Ферарија Себастијана Фетела. Фетел и његов клупски колега Кими Раиконен су, заједно са Максом Ферштапеном из Ред Була учествовали у инциденту на почетку трке и сва тројица су одустали.

– Био сам концентрисан на победу и покушавао сам да избијем на чело. Када пада киша знао сам како ћу завршити. Кишни услови су моји услови. Не могу бити срећнији. Данијел (Рикардо) се данас добро борио, на почетку сам мислио да ћу се тркати против Себастијана. Наравно да је овако боље испало – навео је британски возач.

Рикардо је заузео друго место и то је четврти пут да се попео на подијум у Сингапуру.

– Никако да победим овде. Данас нисмо имали темпо какав смо имали у петак, како бисмо се супротставили Мерцедесу. Помало сам разочаран што сам пропустио да победим, али сам захвалан на још једном пласману на подијум. Гледао сам хаос на старту, вероватно је добро што сам лоше стартовао и што ме није захватио хаос. Чинило се као да три болида постају један, али не знам ко је крив за инцидент. Било је сувише близу – рекао је Рикардо.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас рекао је да су болиди данас добро функционисали.

– Добро смо ограничили штету, имали смо среће јер је данас било много боље. Има још трка до краја и много прилика у шампионату. Себастијан је наредна мета, његово друго место у поретку – навео је Ботас.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести