Хокеј: Новосађани најављују велику борбу за наставак серије

После дужег времена у Новом Саду се игра једна значајна хокејашка утакмица.
hokej/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

У финалу плеј-оф снаге ће одмерити Војводина и Црвена звезда. Два тима  су у овој сезони одиграла већ три сусрета (два у ИХФ првенству и један у плеј-офу), али овај вечарашњи је од изузетног значај.

Поред титуле, ова утакмица  је и четвртфинала у Интернационалној хокејашкој лиги, која окупља клубове из Србије, Хрватске и Словеније.

У суботу у Београду Црвена звезда је доста лако са­владала Новосађане чак са 7:1 (1:0, 5:0, 1:1), међутим, мора се рећи да је Воша  играла добро и да је пала тек у другом делу када су Београђани за неколико минута постигли три гола.

Без обзира што су убедљиво поражени, Ново­сађани су уверени да могу до победе и да продуже плеј-оф (игра се до две победе).

- Нисмо играли толико слабо у Београду како би се по резултату могло закљу­чити

- каже тренер Војводине, некадашњи репрезентативац Југославије, потом и Србије Горан Ристић. - Уверени смо да можемо до победе. У минулих неколико дана смо сјајно радили, мало смо и претумбали поставе, па спремно очекујемо велики дуел. Имамо  проблема када  први примимо гол, тада играмо нешто слабије, али се надам да ћемо уз помоћ публике ми бити они који ће повести.

Обе екипе у својим редовима имају канадске и руске хокејаше, који су носиоци игре.

- Играмо добро у континуитету - каже тренер Црвене звезде Јовица Рус. - Уоста­лом, у овој сезони смо за­бележили чак 27 победа и само три пораза. Уверен сам да ћемо наставити с добрим партијама и у Новом Саду и да ћемо освојити титулу.

Меч између хокејаша Војводине и Црвене звезде почиње 20 сати у Леденој сали Спенса.

Улаз је бесплатан, а карте се могу преузети  на благајни код Градске кафане непосредно пре почетка утакмице. Очекује се да ће трибине бити пуне, а између трећина организоваће се забаве за гле­даоце и наградне игре за најмлађе.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести