Хокејаши Србије без наредне рунде квалификација за ЗОИ

СИСАК: Репрезентација Србије у хокеју на леду поражена је у Сиску од Хрватске са 2:1 (0:1, 1:0, 0:1), у одлучујућем дуелу на претквалификационом олимпијском турниру.
hokej pixabay.
Фото: pixabay.com

Хокејаши Србије овим поразом нису успели да изборе наставак такмичења, па се у наредну рунду квалификација за Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022. године пласирала репрезентација Хрватске.

У чврстој и неизвесној утакмици хокејаши Хрватске имали су за пак више среће, пошто српски тим у првој трећини на прави начин није искористио предност од два играча више да после вођства домаћина од 1:0 уђу мирније у наставак меча.

У другом делу Мирко Ђумић је изједначио, али и једни и други су играли савршену одбрану, па се до гола могло само уз грешку противника.

У одлучујућој трећини, још једном су "орлови" пропустили предност два играча, а онда је и Ђумић, стрелац јединог гола за Србију промашио пенал у 47. минуту, па је 145 секунди пре краја уследила казна.

Голман Арсеније Ранковић, који је меч завршио са 29 одбрана, није успео да заустави Луку Микулића, који је погодио за коначних 2:1 и пролаз Хрватске у даље квалификационе рунде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести