Илић изабран за члана Такмичарске комисије ФИСА

ЛОЗАНА: Дугогодишњи селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић изабран је за члана Такмичарске комисије Светске веслачке федерације (ФИСА).
Nebojsa Ilic/Veslacki savez Srbije
Фото: Veslacki savez Srbije/Nebojsa Ilic

Илић, актуелни члан селекторске комисије ВСС, добио је велико признање јер је изабран међу девет стручњака из 153 земље чланице светске веслачке породице.

"Драго ми је да су људи из ФИСА тако високо оценили мој рад и постигнуте резултате, које као веслачки тренер обављам ево већ 25 година. За мене је ово велика част и обавеза и трудићу се да оставим траг и кроз овакав рад", изјавио је Илић.

Он се посебно истако у раду "двојца без кормилара" јер је до медаље водио Николу Стојића и Ђорђа Вишацког, потом Стојића и Горана Јагра, а тренутно Ненада Беђика и Милоша Васића.

"Поносан сам што сам учествовао у писању историје српског веслања. И пре нас је било успеха у старој Југославији и то не заборављамо. Двојац без кормилара је дисциплина по којој се заиста препознајемо у последњих 25 година", истакао је Илић, који ради и као спортски директор веслачког клуба Партизан.

Илић је прошле године докторирао у области веслања, у тренерској каријери има 37 медаља са великих такмичења, а са великим успехом радио је и у Турској и Грчкој.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести