Историјски успех српског бадминтона на ЕП у Финској

БЕОГРАД: Српски бадминтон је у Финској исписао нове историјске стране овог олимпијског спорта, јер су наши млади репрезентативци на Европском јуниорском првенству обезбедили две медаље у појединачним конкуренцијама.
badminton
Фото: pixabay.com

Прва је до полуфинала, самим тим и до постоља, стигла Марија Судимац која је у четвртфиналу савладала Шпанкињу Луцију Родригез с 21:19, 16:21, 21:18, и тако јој се "осветила" за пораз у екипном делу такмичења.

Само пола сата касније, мушки дубл, Михајло Томић и Сергеј Лукић, у четвртфиналу савладали су Шпанце Јакоба Фернандеза и Рубена Гарсију и стигли до најбоља четири пара Европе, саопштио је Бадминтон савез Србије.

Полуфинала су на програму данас.

Судимац, четврти носилац у женском синглу, за финале ће се борити против Рускиње Анастасије Шаповалове, првог носиоца.

С друге стране, полуфинални ривали Томићу и Лукићу, седмим носиоцима у мушком дублу, биће Данци Вилијам Кригер Бое и Мадс Вестергард, други носиоци.

У саопштењу се додаје да су Влада Србије - Министарство омладине и спорта и Олимпијски комитет Србије обезбеђивањем неопходних финансијских средстава у значајној мери допринели учешћу наше репрезентације на ЕП за јуниоре на којем суди српски арбитар Горан Јелесијевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести