Иван Ленђер: Надам се уласку у финале на СП

Пливач зрењанинског Пролетера Иван Ленђер тренутно се налази у завршној фази припрема за Светско првенство које се одржава, од 23. до 30. јула у Будимпешти. Ленђер ће наступати у штафети 4x100 слободно, и потајно се нада уласку у финале, а постоји могућност и да плива штафету 4х200 метара-слободно.
Lendjer
Фото: Youtube Printscreen

- Планови за наредни период свакако су усмерени ка пливању и, наравно, још бољем раду моје школе пливања. Неки краткорочни планови су Европско првенство у малим базенима, које се одржава у децембру, а следеће године ме очекује и Европски шампионат у великим базенима. То све, свакако, води ка Олимпијским играма 2020. године у Токију – истакао је Ленђер.

Осим што је активан као пливач и такмичар, прослављени зрењанински спортиста, освајач бројних медаља, преузео је и улогу тренера.

- Званично још увек немам своју групу деце, већ помажем другима кад год је то потребно, јер ми је и даље приоритет моје бављење активним такмичењем. У улози тренера сам се опробао претходне две године у Дубаију, где сам у школи пливања и научио нову методику рада с децом. Те новитете смо почели да примењујемо и код нас, у Пролетеру и већ се види значајна разлика у квалитету рада и у самом прогресу деце из нивоа у ниво. Искористио бих ову прилику да позовем сву децу да дођу на базен и почну да пливају с нама и науче све четири технике у веома кратком року – додао је Ленђер.

Како планирате да проведете лето и да ли ћете ићи негде на летовање?

- Мени лето траје две недеље, тачније од 11. августа, када завршим с последњим такмичењем у сезони и траје до 1. септембра, када крећу нове припреме за зимску сезону. Пошто сам претходних година много путовао и проводио време ван земље, ово лето желим да проведем код куће, у Зрењанину – открио је Ленђер и додао да одмор користи да остане на копну, с обзиром на то да пре тога пуно времена проводи у води.

Слободно време користи и поред воде, уз штапове за пецање, јер му је то друга омиљена ствар, после пливања.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести