Ивана Шпановић поново славила у Бирмингему

Српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на митингу у Бирмингему, на истом месту где је пре годину дана освојила титулу светске шампионке.
spanovic birmingem
Фото: Ивана Шпановић, фото: АСС

Она је славила са резултатом 6,78м који је остварила у четвртој серији.

"И поред тога сто се лоше осећала због вирозе Ивана је успела да испуни задатак. Надам се да ће успети да се опорави до следећег такмичења које је очекује у среду 20. фебруара у Београду, где очекујем још бољи резултат" изјавио је тренер Обрадовић.

Такмичење у Београду биће последња провера пред наступ на европском шампионату у Глазгову које се одржава од 1-3.марта.

Шпановићева ће се у Глазгову борити за своју трећу узастопну титулу дворанске шампионке Европе, што је до сада у историји европске атлетике пошло за руком само славној Хаике Дрекслер.

Градоначелник Милош Вучевић честитао Ивани Шпановић нови успех

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је најтрофејнијој српској атлетичарки Ивани Шпановић на управо извојеваној победи на атлетском митингу у Бирмингему, који представља увертиру за Европско првенство које ће бити одржано у Глазгову.

„Спорт је пун успона и падова, скокова и долета, а чини се да нашу Ивану, крила која је носе ка успеху никад не изневере. Још једном је скочила преко наших очекивања и у складу са својом репутацијом најбоље од најбољих. Честитамо на одличној предигри за оно што сви жељно чекамо, поготово њени Новосађани, а то је одмеравање снага на европском првенству за две недеље када ћемо свим срцем бити уз њу“, рекао је Милош Вучевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести