Ивана Шпановић Вулета шампионка Србије

Атлетска дворана у Београду овог викенда приште је борби најбољих атлетичара наше земље и домаћин Првенства Србије у дворани за сениорке и сениоре.
Атлетски савез Србије/Ивана Шпановић Вулета
Фото: Атлетски савез Србије/Ивана Шпановић Вулета

Највећа звезда српске “краљице спортова” и наша најупешнија репрезентативка Ивана Шпановић Вулета демонстрирала је сву лепоту и моћ којом располаже у овом спорту и дисциплини у којој се такмичи, скоку удаљ. Навикла нас је на победничка постоља, рекорде, широк осмех у знак тријумфа, тако је било и данас.

На Бањици је остварила скок од 6.85 м којим је још једном понела наслов најбоље у држави.

Скокови по серијама: 6.83 м, 6.63 м, 6.75 м, 6.62 м, X, 6.85 м.

“Ово је моје прво такмичење након дужег времена, И с’обзиром на то да је залет био краћи, задовољна сам резултатом. Фокус такмичења била је техника скока и у томе смо и успели”, истакла је Ивана.

Нашу златну атлетичарку, светску шампионку имаћемо прилику да гледамо у Штарк Арени од 18. до 20. марта када ће у Београду бити одржано Светско дворанско првенство у атлетици И где ће наша дијамантска Ивана јурити ново злато.

“За две недеље ме чека такмичење у Бирмингему, потом Belgrade Indoor Miting у београдској Арени, и за сам крај, шлаг на торту, Светско атлетско првенство. Ове зиме имам јасан циљ и све моје жеље усмерене су на једно место – победничко постоље Арене” – закључила је Шпановићева.

Поред Иване на Бањици се овог викенда за победничко постоље сениорског државног шампионата боре и наши репрезентативци коју су већ изборили норме за светско првенство у београдској Арени, али и они који су близу тог пласмана.

Одличан тренутак за проверу форме на месец и по дана пре старта планетарне смотре за коју су испунили норму искористили су Асмир Колашинац бацање кугле резултатом 20.73 м , Елзан Бибић на 1500 м са 3:45,12 и Маја Ћирић 400 м резултатом 53.40 с.

Близу норме налазе се Алекса Кијановић 60 м, Лука Трговчевић 60 м препоне, Милица Гардашевић и Лазар Анић у скоку удаљ. Пред њима је неколико такмичења на којима ће се борити за норму за СП Београд22, а последња прилика за то биће 7. март када ће бити одржан седми по реду Belgrade Indoor Meeting у Штарк Арени.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести