Јевросимовић: "Serbia Marathon" популаризација атлетике

БЕОГРАД: Први "Serbia Marathon" има за циљ да популаризује атлетски спорт у Београду, изјавио је први човек Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић.
atletika, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, ilustracija

„Serbia Marathon", у организацији Атлетског савеза Србије, први пут одржаће се у недељу тркама на пет и 10 километара са стартом и циљем код Београдске арене.

"Циљ АСС је популаризација атлетског спорта. Покренули смо "Сербиа Маратхон" који има низ уличних трка, а круна је маратон који ће се одржати у новембру 2019. године. Позивамо све Београђане да се придруже у пријавама за трке на 5.000 и 10.000 метара", рекао је Јевросимовић на конференцији за медије.

Како је нагласио, добијена је подршка од првог човека ИААФ-а Себастијана Коуа.

"SerbiaMarathon" од 2019. године је у програму АСС и у календару Светске и Европске атлетске федерације, захваљујем се свима који су помогли организацију овог јединственог догађаја, граду Београду, Министарству омладине и спорта и директору Штарк арене Горану Гровићу, који је омогућио да циљ трке буде у овој прелепој дворани".

Маркетинг менаџер "Serbia Marathona" Верољуб Змијанац додао је да је циљ да се постане регионални лидер када је у питању промоција трчања.

"Сада имамо 2.500 пријављених и тај број је велики и импозантан, а већ следеће године имаћемо учеснике из 19 земаља. Позивамо све тркаче, житеље Београђана, а посебно Новобеограђане, где се одржава бесплатни догађај за сву децу, и то је јединствена прилика да сви уђу у Арену и да сви заједно прославимо улазак тркача”, рекао је Змијанац.

Директор Арене Горан Грбовић истакао је да му је задовољство што је АСС одлучио да циљ трке буде у највећој дворани на Балкану.

"Потрудићемо се да будемо добри домаћини, добродошли сте, трка може да почне", поручио Грбовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести