Још 31 особа заражена ковидом на ОИ у Токију

ТОКИО: Организатори Олимпијских игара у Токију саопштили су данас да је још 31 особа повезана са такмичењима позитивно тестирана на ковид-19, чиме је постављен рекорд други дан заредом,а укупан број инфекција од почетка јула повећан је на 353.
olimpijske igre pixabay
Фото: Pixabay.com

Према саопштењу Организационог комитета, један од новопотврђених случајева је грчки такмичар у уметничком пливању, а међу 12-чланом екипом те земље до сада је укупно њих шест позитивно тестирано на ковид-19, што је по мишљењу комитета избијање жаришта, преноси Кјодо.

Грчки уметнички пливачи су у почетку боравили у Олимпијском селу, али су сви касније пресељени у изолационе објекте, након чега су шесторица код којих је тест позитиван остали у хотелским собама резервисаним за случајеве ковид-19, док се преосталих шест вратило кући јуче, саопштио је портпарол Организационог комитета Масанори Такаја.

Данашњи потврђени случајевИ укључују и 16 радника, седам званичника повезаних са Олимпијадом, три представника медија, два службеника Организационог комитета и два волонтера, а од 31 њих, 23 су јапански држављани.

Подаци које достављају организатори показују да је већина потврђених случајева на Играма посљедњих дана укључивала јапанске раднике који нису становници Олимпијског села.

Делови Јапана и главни град Токио тренутно су под ванредним стањем као део мера у борби са новим таласом ковид 19 инфекција, а и у главном граду као и широм земље број потврђених случајева у среду је достигао још један рекорд.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести