Качмареку "краљевска етапа" од Бијељине до Власенице

ВЛАСЕНИЦА: Победник треће етапе трке “Београд - Бањалука”, која је вожена од Бијељине до Власенице је Јакуб Качмарек, је бициклиста пољске екипе Мазовше.
biciklizam
Фото: pixabay.com, ilustracija

Јунак краљевске деонице на трци тако је потврдио да му оодговарају друмови Србије и Републике Српске, пошто је 2020. године однео укупну победу.

Сада има велику шансу да понови тај успех, пошто су преостале две етапе конфигурацијски доста лакше.

"Пре две године сам био овде и освојио трку, али стаза је била доста другачија. Урадио сам све да забележим победу, коју ми је омогућио и мој тим због чега сам јако срећан. Најбоље смо одреаговали у овој тешкој етапи и даћемо све од себе да сачувамо жуту мајицу до уласка у циљ у Бањалуку", рекао је Качмарек.

Сјајни Пољак освојио је и зелену мајицу, која се дођељује такмичару са највише освојених поена.

Бициклиста Тартељето Исорекс из Белгије Ленерт Теугелс заузео је друго место на овој етапи, а на најнижу степеницу постоља попео се Рајнер Кеплингер из аустријске екипе Хринков.

Бела мајица, намењена најбољем бициклисти до 23 године, припала је Италијану Валтеру Калцонију из екипе Галина Екотех, плаву за најуспешнијег брдског бициклисту освојио је Јонас Рап из немачког Хринкова, док је црвена мајица за најбољег спринтера отишла у руке Маријуша Волда из белгијског Тартаљета.

Сјајан дочек као и сваке године приредили су Власеничани који су у великом броју дочекали караван, а госте из 24 земље света са пет континената поздравио је начелник општине Мирослав Краљевић.

"По четврти пут смо домаћини трке, која је светски догађај, а ја као начелник општине имам част да угостим за нашу општину највећу спортску манифестацију. Власеница је мала, али има велико срце. Наш град има перспективу у туризму и ово је једна од смерница у том правцу. Трка ће нам дати право лице и људи из целог свијета видеће како смо добри домаћини", рекао је Краљевић.

Спортски директор трке и потпредседник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић подсетио је да је ова трећа етапа трке "Београд - Бањалука" добила епитет "краљевска" не без разлога.

"Било је много успона, а практично је и сам улазак у циљ био узбрдо. Зато је врло извесно да је данас решено питање укупног победника", рекао је Гојић.

Четврта етапа биће вожена у суботу од Добоја до Приједора дуга 165 километара, а велико финале на распореду је у недељу 17. априла када ће бициклисти стартовати у Дервенти и кренути ка Бањалуци преко Српца, Градишке и Лакташа.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести