Каџаја и Немеш освојили бронзе за Србију на Светском првенству

БУДИМПЕШТА: Репрезентативаци Србије у рвању Михаил Каџаја и Виктор Немеш освојили су бронзане медаље грчко-римским стилом на Светском првенству у Будимпешти.
kadjaja, facebook
Фото: facebook

Грузин који наступа под заставом Србије у борби за треће место у категорији до 97 килограма победио је бившег првака света Мађара Балажа Киша.

До бронзе је стигао и Виктор Немеш у категорији до 77 килограма. То је друга бронза за Србију у истом дану, а укупно трећа на првенству због сребра Давора Штефанека.

Немеш је у борби за бронзу савладао Швеђанина Алекса Бјурберга Кесидиса 6:2 и после прошлогодишњег злата у Паризу сада стигао до новог одличја.

Фото: facebook

Вучић и Брнабић честитали српским рвачима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је данас српским рвачима Михаилу Каџаји и Виктору Немешу освајање бронзане медаље на Светском првенству у рвању у Будимпешти.

"Честитам Михаилу Каџаји и Виктору Немешу освајање бронзане медаље на Светском првенству у рвању у Будимпешти", навео је Вучић на свом налогу на Твитеру. 

Премијерка Србије Ана Брнабић је, такође, честитала Немешу и Каџаји на освојеним бронзаним медаљама оценивши да је данас "сјајан дан за наше рваче".

"Друга медаља данас за Србију у Будимпешти. Честитке Виктору Немешу на светској бронзи. Најискреније честитке и Рвачком савезу Србије на великом успеху", навела је Брнабићева на свом налогу на Твитеру.

Претходно је премијерка честитала и Михаилу Каџаји на свом налогу на Твитеру.

"Још једна медаља за Србију на Светском првенству у рвању у Будимпешти! Честитам Михаилу Каџаји на освојеној бронзаној медаљи", навела је Брнабићева. 

Честитке је упутио и Вања Удовичић

Министар омладине и спорта такође упутио честитку Каџаји.

„Сјајан низ српске доминације на светској рвачкој сцени се наставља. Још једну светску титулу у рвању за Србију донео нам је сјајни Михаил Каџаја! Свака част Михаил, на освојеној бронзаној медаљи! Честитам Михаилу, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије", наводи се у честитки министра Удовичића.

Виктору Немешу је бронзану медаљу на Светском првенству у рвању у Будимпешти честитао министар спорта Вања Удовичић. 

Поруком да је бити међу тројицом најбољих на планети огроман успех Удовичић је Немешу честотао што је још једном доказао да је велики шампион. 

"Сигуран сам да Виктор у себи има и жеље и снаге и мотива да, уз посвећен рад као до сада, стигне и до олимпијског трона и да ће још много пута Србију обрадовати медал,ама", навео је Удовичић који је честитке упутио и Немешовом стручном тиму и Рвачком савезу Србије. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести