Кајакаши отпутовали на СП у Пловдив

Репрезентација Србије у кајаку и кануу отпутовала је на Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре у бугарски Пловдив.
kajakasi
Фото: КСС

На шампионату Србију ће представљати десеторо такмичара у 12 посада: Страхиња Стефановић у дисциплини К-1 200, Бојан Милинковић у К-1 500, Анђело Џомбета у К-2 1000, Никола Расулић К-2 1000, Биљана Релић у К-1 200 и К-2 500, Марија Достанић у К-1 500 и К-2 500 и Николина Мијушковић у Ц-1 200,  јуниори: Бојан Зделар К-1 200 и К-1 500, Жељана Петровић К-1 200 и Ева Барта К-1 500 и К-1 1000. Прве трке су на програму у четвртак, 26. јула, а првенство ће трајати до 29.наши такмичари су се добро припремили за такмичење и верују да ће неко од њих освојити медаљу.

„С обзиром да сам изборила место у репрезентацији за сениорско првенство света и да ми је фокус на том такмичењу, у Пловдив идем из тренинга. Наравно, амбиције су увек високе и жеља ми је да тренутни максимум буде довољан за неко од одличја. Ово ми је седмо такмичење у сезони, тешко је да се одржи форма целе године“, рекла је Биљана Релић, бронзана са прошлогодишњег СП за млађе сениоре у Румунији.

Марија Достанић је са Релићевом недавно у Ауронзу освојила сребро у двоседу на 500 метара.

„То такмичење је показало да имамо квалитет. Верујем да ћу у обе дисциплине да будем конкурентна за највише пласмане“, нада се Достанићева.

Никола Расулић и Анђело Џомебета у двоседу на 1.000 метара имају циљ да уђу у А финале.

„Спремни смо, тренирали смо са Марком Томићевићем и Миленком Зорићем што нам је много користило. Знамо да нас чека тежак задатак, али ово нам је треће заједничко такмичење у овој сезони и имамо више искуства“, казао је Џомбета.

Страхиња Стефановић је имао пех у финалу Европског првенства у Ауронзу када је у последњим метрима услед тала остао без прилике да се бори за медаљу.

„Очекујем добре трке, верујем да ће све да буде у реду. Спреман сам, целе године добро тренирам. Биће жестока конкуренција, долазе најбољи млади светски спринтери“, рекао је Стефановић.

Жељана Петровић је најмлађа такмичарка у српском тиму.

„Уколико услови на стази буду бољи него у Ауронзу нема разлога да не пружим максимум. Улазак у А финале би био огроман успех, али ни Б финале не би било за разочарање“, искрена је Жељана.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести