Кајакашка регата у Кањижи: Процветао сенћански Тисин цвет

Кајакашки клуб Братство из Кањиже, који ове године прославља пола века постојања, био је домаћин 47. међународне регате, која је уједно и 12. меморијал „Золтан Кањо”, у знак сећања на дугодишњег председника клуба.
М. Митровић/Представници најбољих екипа на регати у Кањижи
Фото: М. Митровић/Представници најбољих екипа на регати у Кањижи

Учествовало је 240 кајакаша свих узратса из 12 клубова.

У екипној конкуренцији победнички пехар и прелазни пехар  освојила је екипа Тисин цвет из Сенте са 189 бодова,друго место припао је  Земуну  са 138,5 бодова, а треће Братству са 133 бода. Пехаре најбољима уручио је председник кањишке општине Роберт Фејстамер.

На стази од 500 метара одржано је чак 26 трка у једноседу, двоседу и четвороседу. У конкуренцији сениора у једноседу победник је Игор Путник (Војводина, Нови Сад), испред Саше Павлова (Братство, Кањижа) и Петра Опавскох (Тисин цвет, Сента).  Код јуниора најбржи је био Страхиња Драгосављевић (Таркет, Бачка Паланка), други је Николас Андрић (Дунав, Бездан) и трећи Лазар Коледин (Обилић, Нови Кнежевац). Чланица сенћанског Тисиног цвета Каталињ Гере победница је у конкуренцији јуниорки, испред Yенифер Бођњак (Дунав) и Николине Маргић (Елит, Бачка Паланка). Код кадета прво место освојио је Николас Андрић (Дунав), друго Михајло Дудић (Дунав) и трећи Лазар Коледин (Обилић), док је код кадеткиња  тријумфовала Каталин Гере (Тисин цвет), испред Жофи Хорват (Дунав) и Лидије Ладањи (Братство).

У конкуренцији пионира најбољи је био Огњен Крамер (Земун), други  Марко Цвијановић (Лиман) и трећи Миљан Делић (Лиман), док су код пионирки најбоље биле Жофи Хорват (Дунав), Лара Нађ (Братство) и Мила Важић (Елит).  У мини кајаку за дечаке победници по годиштима били су: Лука Цвијановић (Лиман), Марко Лакатош (Бегеј, Зрењанин) и Матеја Вучић (Лиман), а код девојчица: Мила Поповић (Лиман), Дуња Скајовски (Обилић), Ката Богнар (Братство) и Лена Скајовски (Обилић).

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести