Калинић: Многи Срби и даље живе у Отоманском царству...

ИСТАНБУЛ: Српски кошаркашки репрезентативац из Фенербахчеа Никола Калинић дао је опширан интервју за турски "Трендбаскет" у којем је између осталог образложио зашто је недавно изјавио да Косово више није српска територија и да тај проблем мора да се реши.
Nikola Kalinic/fonet
Фото: Фонет/АП/Никола Калинић

"Постоје неки моји сународници који живе у прошлости, у време Отоманског царства и сећају се шта је Отоманско царство учинило у Србији и на Балкану. Покушао сам то да објасним у једном интервјуу, који су сви погрешно разумели или су само разумели шта желе да разумеју", рекао је Калинић.

Он је истакао да га није брига шта се десило пре 10-20 година и посебно га није брига шта се десило пре 500-600 година.

"Косовска битка или било шта? Ако је неко добар према мени, бићу добар према њему, ако је лош, само ћу га игнорисати. Покушавам да пошаљем ту поруку свима. Неко је погрешно схватио моје речи и онда кажу да сам овде и да ћу постати Турчин, Отоман и све остало. Мислим да је то глупост. Свиђа ми се Турска. Волим и Србију. То је моја земља, тамо сам одрастао, моја породица је тамо".

Калинић је поновио и део приче да Срби нису најбољи на свету, као што нас уче и да је то схватио путујући планетом.

"Када сам почео да путујем по Европи, не само због кошарке, већ са пријатељима, наша очекивања била су оно што су нас учили, да смо најбољи, да нас мрзе. И онда питам неког шта мисле о Србији, а они не знају нниста, мисле на Сибир. Мислио сам да су то изоловани случајеви, али то се десило још неколико пута и схватио сам да можда оно што гледам на телевизији и читам у новинама није истина", истакао еј Калинић и позвао Србе да посете Истанбул и да се лично увере како у Туртској нико не брине за Османлије и оно што се десило пре 500 година.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести