Кампања за развој женског спорта: Бесплатно за све

БЕОГРАД: Спорт никако не сме да буде привилегија богатих и талентованих и зато покрећемо Кампању за развој женског спорта, како би свака девојчица у Србији бесплатно могла да се бави спортом, поручила је данас Марина Маљковић.
3006_zzenski-sport_kzn_po
Фото: Танјуг (видео)

Селекторка женске кошаркашке репрезентације најавила је данас почетак кампање, заједно са спортисткињама амбасадоркама кошаркашицом Соњом Васић, теквондисткињом Милицом Мандић, стрелкињом Зораном Аруновић и тенисерком Олгом Даниловић.

Маљковићева се зхвалила држави што ће омогућити свакој девојчичи широм земље да се дружи са шампионкама амбасадоркама, које ће моцћи да их едукују и инспиришу.

"Ово је пројекат има за циљ омасовљење женског спорта у Србији. Кроз политику дугог деловања желимо да омогућимо свакој девојчици у Србији да потпуно бесплатно бави спортом и да спорт не буде само привлилегија богатих и талентованих, већ да буде право свих. Здраве нације су јаке нације и улажући у здравље наше деце улажемо у будућност здравља Србије. Друштвена одговорност вас медија обавезује да активно пратите развој овог нашег пројекта", изјавила је Маљковић на конференцији за медије у Палати Србије.

Теквондисткиња Милица Мандић рекла је да јој је част што је један од промотера овог пројекта.

"Марина је неко ко је много дао српском спорту, не само кроз резултате већ и кроз свој покрет за женску кошарку. Драго ми је што је све ово покушава да подигне на виши ниво. Спорт ми је дао много лепих ствари, науцио како да савладаш препреку, колико је лепо када победиш, а све то успела сам захваљући подршци породице, тренера и клубова.Девојцима треба да покажемо да им је место на сваком терену, борилишту, свакој стрељани, како да се боре са изазовима и предрасудама. Треба да им помогнемо да остваре своје амбиције", рекла је Мандић.

Кошаркашица Соња Васић истакла је да је спорт све њих обилковао и васпитао на начин на који то ради и породица.

"Учестовање у овом прокетку свим девојчицама ће пружити прилику да се изграде као особе и да остваре успехе. Све оно што се научи кроз спорт може да се пренесе на било коју каријеру којом одлуче да се баве, да науче неке лекције које се касније преносе кроз живот", рекла је Васић.

Стрелкиња Зорана Аруновић изјавила је да, иако је 2020. година, женама се и даље поруцуцје где им је место.

"На нама је да девојчице охрабримо, да им дамо подршску, да их позовемо да се активирају да бисмо прво имали здравију нацију, али и да бисмо сутра имали нове Олге, Соње, Марине, Зоране, Милице".

Тенисерка Олга Даниловић рекла је да је покретање овог пројекта велика ствар.

"Лепши део нашег спорта је то што можемо да подстичемо и млађе девојчице од мене да се баве спортом, да изграде себе, да пронађу свој пут, буду независе и да раде оно што воле, јер је најлепша ставр бавити се спортом. Хвала Марини на позиву, мислим да ћемо направити велике ствари", рекла је Даниловић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести