Капитен боксера Бабић: Време је за медаље

БЕОГРАД: Велика ми је част што сам седам година у репрезентацији, пет година као капитен, то ме "гура" напред, ка највишим циљевима. Мислим да смо спремни да нападнемо добар резултат и медаљу на Светском првенству, изјавио је капитен боксерске селекције Србије Владан Бабић.
babic
Фото: Танјуг (видео)

„У мојој супертешкој категорији биће супер јака конкуренција, на турниру ће учествовати преко 50 боксера. Спремамо се, како ја, тако и моје колеге из националног тима да заблистамо на овом великом такмичењу", рекао је Бабић новинарима у Београду.

Светско првенство у боксу боће одржано у Београду од 24. октобра до 6. новембра, а први пут у историји освајачи медаља добиће вредне финансијске награде - злато 100.000 евра, сребро 50.000, бронзе по 25.000 евра.

"Финансијске награде за освајаче медаља су лепа ствар, али то није разлог зашто се бавимо боксом. За нас у репрезентацији је част да се боримо за грб и земљу. Ја сам одбоксовао преко 100 мечева за Србију, без икакве накнаде", истиче Бабић.

Мислим да је реално да освојимо медаљу на овом Светском првенству, ту смо, међу својом публиком, коју позивам да дођу у великом броју и подрже нас, додао је боксер Партизана.

"У последњих 10 година медаља на Светском првенству измиче буквално за једну победу. Мислим да је дошло време да се све то наплати и да освојимо не једну, него три медаље", поручио је Бабић.

Први контингент карата је купљен у рекордном периоду, а мене људи константно зову за карте, истиче Бабић.

"Ово Светско првенство биће један посебан догађај, са оволиким залагањем државе и Боксерског савеза, можда и један од најбоље организовани спортских догађаха у последњих 15 година", закључио је српски супертешкаш и један од адута за медаљу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести