Карате клуб Хајдук из Куле поносан на Миљана Ћаћића

Неписано спортско правило је да је лакше освајати трофеј него да  одбранити, а када неко два пута одбрани титулу првака и оствари хет-трик заслужује све честитке.
cacvic
Фото: Миљан Ћаћић са тренером Николом Гребером, фото: Приватна архива

Управо то је пошло за руком члану Карате клуба Хајдук из Куле Миљану Ћаћићу, који је у Чачку, на  Првенству Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре,у конкуренцији млађих сениора, у категорији до 60 килограма, освојио титулу шампиона Србије трећи пут за редом.

„Било је заиста сјајно. Након повратка са Светског првенства на Тенерифама очекивало ме је државно првенство, на коме сам титулу освојио без изгубљеног поена. У полуфиналу сам победио са 10:0, а у финалу са 5:0 и сматрам сасвим заслужено се домогао злата“, каже Миљан.

Скромност му не дозвољава да каже да је доминирао, јер доћи до титуле без изгубљеног поена ретко је коме до сада полазило за руком. Но, времена за предах нема. Пред Миљаном су нови изазови: почетком децембра Балкански шампионат у Херцег Новом и Европско првенство почетком наредне године у Сочију.

„Верујем да ће наступити на Балканском првенству, првак сам Србије, а за наступ у Сочију видећемо. Европско првенство ће највероватније бити последње такмичење на којем ћу моћи да наступим у млађим сениорима, а потом следи сениорска конкуренција.“

У млађим сениорима Миљан је освајао  медаље, има статус репрезентативца и велике амбиције.

„Циљ ми је да у Кулу донесем европску медаљу, а и уколико то буде могуће будем олимпијац, дакле да се 2020. године појавим на Олимпијским играма“, најавио је Ћаћић.

Ћаћић се захваљује професорима са Факултета за физичку културу (студент је друге године, на буџету) за разумевања за његове спортске обавезе, као и свом Хајдуку, фирми Бис комерц, породици и пријатељу Мићи Марчетићу који су му омогућили наступе на такмичењима, јер је познато каква је беспарица у каратеу. Миљан им све то враћа медаљама.   

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести