Кик бокс: Палмини тигрови - Турска 5:1 

ЈАГОДИНА: На међународном, традиционалном 21. кик бокс турниру, који сваке године на Ивањдан, 7. јула, организује Кик бокс клуб „Палмини тигрови“ из Јагодине, синоћ су репрезентативци „Тигрова“ победили репрезентацију Турске 5:1.
kik boks
Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Меч је, по процени организатора, пратило 9.000 гледалаца а одржан је, због кише, у Спортској хали ЈАСА у Јагодини.

Мечеве је пратио и први потпредседник Владе и минстра иностраних послова Ивица Дачић са сином Луком, министри рударства и енергетике Александар Антић и омладине и спорта Вања Удовичић, амбасадор НР Кине Ли Манчанг, Турске Танжу Билгич, амбасадори Палестине, Египта, Катара, представници амбасада Гвинеје, Македоније, Румуније, као и председник Светске Кик бокс федерације Борислав Пелевић, председник Кик бокс савеза Турске Талат Ајхан...

Њихов домаћин је био власник „Палминих тигрова“ и председник Јединствене Србије Драган Марковић - Палма.

Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Турнир је почео интнирањем државних химни, а отворио га амбасадор Турске. Прву борбу имали су, у професионалном боксу, крузер категорија 90,7 килограма, Вељко Ражнатовић - Данило Стаћоне (Италија). 

Стаћоне је доживео тежак нокаут у другој рунди. Права драма одвијала се на рингу за помоћ италијанском боксеру, Лекарска екипа је реанимирала Стаћонеа на рингу а затим је носилима пренет до кола хитне помоћи и превезен у Општу болницу. 

Победе за „Палмине тигрове“ остварили су: Алексaндар Ђорђевић, у категорији 71 килограм, лоу кик победивши Кенан Усла, одлуком судија, у сва три категорије, Душан Радовић Абдуклаха Каплана прекидом у другој рунди на захтев лекара јер је Турчину јако крварила аркада, Борис Матјић Канана Емир Гоца у другој рунди после три нокдауна. Данијел Мемедовски Јахаја Гојалпа с 2:1, Немања Пантелић Хасана Делмира с 3:0 и Александар Коновалов Марткан Сонгула, на почетку прве рунде после три бројања турском репрезентативцу.

Победу за Турску остварио је Несет Олцен победивши Предрага Мијајловића са 2:1, одлуком судија. 

Најборбенији, најчистији и најлепши меч на турниру био је између Пантелића и Делмира.

У забавном делу наступила је легенда народне музике Лепа Брена. 

Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Овај Кик бокс турнир, се иначе одржава у Кончареву, око шест километара источно од Јагодине, на левој обали Велике Мораве, на отвореном, убраја се међу најпосећеније у овом делу Европе.

Турнир је познат и по томе што је међу гледаоцима, увек по неколико амбасадора и преставника страних амбасада у Београду, министри у Влади Србије а пратили су га из гледалишта и председници државе Борис Тадић и Томислав Николић и Алексндар Вучић.

На досадашњим турнирима у Кончареву наступиле су репрезентације: Италије, Русије, Бугарске, Хрватске, Турске, Грчке, Шпаније, Украјине, Француске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Пољске, комбинована репрезентација Словачке, Казахстана, Белорусије, Турткменистана, Чешке, Португалије, САД...

Репрезентативци „Палминих тигрова“ победили су 17 пута, један меч је завршен нерешено, са Казахстаном, а изгубили су од селекције Русије и САД.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести