Кубански стручњак Хорхе Луис Фромета Матос у Зрењанину

Кубански тренер Хорхе Луис Фромета Матос, тренер боксерске репрезентације Србије, ових дана држи тренинге борцима Петровграда.
zrenjanin 1
Фото: Кубански тренер Матос надгледа рад боксера Петровграда, фото: БК Петровград

Он је у тиму селектора репрезентације Милана Пипреског, који је и челник БК Петровград. На заједничком су задатку да неког од српских боксера одведу на олимпијске игре.

-Хорхе је дошао у децембру у нашу земљу да својим знањем и искуством помогне у припремама наших репрезентативаца. Он је, иначе, професор на Универзитету у Санта Клари на Куби, где је и боксерски тренер. Његова регија је била прва на националном шампионату Кубе и то је велико признање и њему као стручњаку – каже Милан Пиперски, који је веома задовољан ангажманом Хорхеа  и његовим радом у Србији.

Овај Кубанац је имао и солидну боксерску каријеру, у којој је рукавице укрстио са више од 300 противника. Ипак, на Куби је тешко изборити место у боксерској елити, јер је конкуренција жестока. Као стручњак он бележи веома добре резултате. Већ је једном био у Србији, пре око деценије, у међународној размени између Кубе и Србије, а у међувремену радио је и у Шри Ланки и Монголији.

- У Србији, а и у Зрењанину, има талентованих боксера, али мислим да нису методолошки прошли све неопходне кораке и сада је тешко то надокнадити. Али, важно је да вредно радимо, да постоји јака воља и резултати морају доћи – вели Хорхе, који је веома посвећен послу.

Србија му се веома допада, Зрењанин посебно.

- Волим Зрењанин, мали али веома леп град и што ми се посебно допада - човек се овде осећа сигурно. Лепо сам прихваћен, практично као да сам код куће. И људи су веома добри, стекао сам искрене пријатеље овде. О храни не треба ни трошити речи, савршена је и укусна – каже Хорхе, који до децембра има радни ангажман у Србији.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести