Куглаши Јединства полусезону завршили на првом месту

Изградњом нове, супермодерне четворостазне куглане у Новом Бечеју створени су оптимални услови да се куглаши новобечејског Јединства, после годину дана паузе, врате у Суперлугу, где су играли претходне четири сезоне.
Kuglaši Jedinstva iz Novog Bečeja ciljaju superligaško društvo Foto: privatna arhiva
Фото: Куглаши Јединства из Новог Бечеја циљају суперлигашко друштво Фото: приватна архива

Новобечејски куглаши су јесењи део првенства у Првој лиги - група Војводина завршили на првом месту са 20 бодова, четири више од зрењанинског Баната, а шест од Славије из Ковачице. Овај успех остварили су: Ервин Комароми, Норберт Ерњеши, Чаба Заварко, Роберт Ерњеши, Горан Бугарски, Мане Зрнић, Иван Месарош, Лајош Золнаи и Себастијан Магда. 

  Најуспешнији појединац, са 10 победа је Чаба Заварко, док је Роберт Ерњеши забележио  девет, а Норберт Ерњеши и Горан Бугарски седам. Најбољи просек остварио је Чаба Заварко (594,55), који је четири пута прешао коту 600, укључујући и рекорд новобечејске куглане од 630 чуњева. Поред њега, у чаробни „клуб 600“ једном се уписао и Горан Бугарски (604).

Новобечејци држе и два екипна рекорда, новобечејске (3.489) и куглане у Ковачици (3.391).  Изградњом куглане створени су услови за врхунски рад и квалитетне резултате. Не треба заборавити да смо претходне четири године као домаћини играли у Кањижи и Зрењанину. Сачували смо екипу из прошлог првенства, уз појачање и повратак јуниорског репрезентативца Норберта Ерњешија из Сегедину формирали смо састав за повратак у елитно друштво.

Предност од четири бода је лепа залиха, али да бисмо  испунили циљ и у наставку првенства морамо да играмо као и јесенас – рекао је тренер Иван Месарош. По отварању нове куглане оформљена је школу куглања, у којој је преко 30 дечака и девојчица, који су укључени у такмичења млађих категорија. У клубу су намерни да оформе жеснку екипу, јер не треба заборавити да су куглашице Јединства два пута биле првакиње државе, а да су 2000. године освојиле и Куп Европе.

С. Давидовић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести