Куглашки рај крај стазе „формуле 1“

ХОКЕНХАЈМ: Куглашице и куглаши Србије, тренирали су уочи Шампионата света у Детенхајму у Немачкој, на куглани у Хокенхајму у близини стазе за „формулу 1“.
hokenhajm stanojevic dragojlovic viucenovic jovanovic
Фото: Куглашки савез Србије

Основао је, са рестораном, још на почетку седамдесетих Крагујевчанин Радмило Вученовић, познатији као „Цицко“ а  сада их води син Никола. На куглани је домаћин „Куб за рекреацију“ КФ ВФЛ а поред је и фудбалски терен на коме игра клуб ВФЛ „Хокејнхајм 1946“.

„Куглашки клуб Епелхајм из Фрајволца, који је домаћин на овој куглани, је  у дугој лиги Немачке  а фудбалски је у регионалном рангу такмичења“, прича Никола Вученовић.

“Окупљају се сви који воле фубал, куглање и уопште спорт и рекреацију и ниво такмичења, у суштини, није битан.”

Ресторан је познат у овом крају по одличној храни и чето је место породичних окупљања:

„Мислим да смо после неколико деценија стекли леп углед. Скоро сви који дођу да куглају или да се рекреирају, имају прлику да уживају и у  гастрономским специјалитетима. Нудимо много јела са роштиља „по српски“ али и локалну храну и пиће. Због куглане и осталих пратећих садржаја, са друге стране, имамо сталне муштерије, тако да се  одлично допуњују са рестораном.”

Када су трке „формуле 1“ и други атомобилски спектакли, Никола Вученовић и особље ресторана имају пуне руке посла:

„Последњих сезона није као што је некад било, али ипак у години када је „Хокенхајм ринг“ домаћин трке, дође по 60-70.000 гостију и сви ресторани буду неколико дана пуни. Навикли смо на те сезонске гужве када има доста посла. Најавили су да ће 2018. бити последња трка на овој писти, али видећемо каква ће бити коначна одлука.”

У околини Хокенхајма има доста људи из Србије и како каже Никола, његов отац „Цицко“ их зна „у прсте“. Директор репрезентација Србије Милан Јовановић „Цвика“, такође Крагујевчанин, је још 2009. када је Детенхајм био први пут домаћин куглашког сениорског Шампионата света, успоставио контакт са „Цицком“, па су и тада куглаши тренирали на одличној куглани.

На крају сјајног дружења, председник КСС Урош Драгојловић, потпредседник Зоран Станојевић и директор репрезентације Милан Јовановић уручили су Николи Вученовићу пригодне сувенире. Испунили су му и жељу и да се фотографише са најбољим куглашем света, српским репрезентативцем Вилмошем Заварком.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести