Култард возио болид Формуле 1 улицама Београда

БЕОГРАД: Чувени британски возач Формуле 1 Дејвид Култард возио је данас болид "Ред Була" улицама Београда, што је први пут после 83 године и тадашњег Гран-прија, да је "најбржи циркус" стигао у главни град Србије.
с
Фото: FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Култард, који је током каријере забележио 13 победа, а 2001. године био вицешампиона света, возио је, по киши, уз гласну подрсаку великог броја посетилаца, трасом Студентски трг - Васина - Трг Републике - Коларчева - Теразије и назад у спектаклу "Red Bull Show Run ".

На тај начин Београд је стао уз раме Даласу, Токију, Мексико Ситију, Белфасту, Копенхагену, Џеди и другим светским локацијама на којима је одржан овај спектакл.

Култард је возио болид РБ7, у коме је Немац Себастијан Фетел 2011. године освојио титулу у шампионату Формуле 1, а који на крају сезоне завршава каријеру.

Вожња болида Формуле 1 била је само део богатог данашњег програма - немачка екипа "Red Bull Drift Brothers " приредила је дрифт шоу, мотоциклистичка улога припала је Литванцу Арунасу Гибијежи - специјалисти за "stunt ride ", Гинисовом рекордеру у вожњи на задњем точку без руку, а све је пратио музички програм за који су били задужени Дејан Петровић Бенд и Тијана Богићевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести