Куп Војводине у стрељаштву: Панчевцима и Новосађанима по пет златних одличја

Првенство Војводине за кадетски узраст, млађе јуниорке и јуниоре организовано је у Врбасу, а највише најсјајнијих одличја – по пет освојили су стрелци Панчева 1813 и Новог Сада 1790.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Успешном билансу Панчеваца највише је допринео Марко Нинковић, који је победио ваздушним пиштољем и у категорији кадета и у такмичењу млађих јуниора и предводио екипу из града са Тамиша ка првим местима у обе екипне конкуренције. Марков клупски друг Алекса Ракоњац се истакао вредним резултатом. До злата у надметању млађих јуниора пушком дошао је убедљивом победом погодивши 597 кругова.

Нови Сад 1790 предводила је Ана Ломић, која је, попут Нинковића, освојила две златне медаље. Била је најпрецизнија кадеткиња и млађа јуниорка пушком. Преостала три тријумфа Новосађани су остварили у екипној конкуренцији.

Уљма је покупила обе појединачне и обе екипне титуле првака Војводине у надметањима девојака пиштољем. Најпрецизнија млађа јуниорка била је Тамара Вујичић, а кадеткиња Јелена Јовановић. Злато у такмичењу кадета пушком освојио је Михајло Адамовић (Јединство), а најбољу екипу у овој категорији имала је Младост.

Г. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести