Лауреати Јована Јечански и Тамаш Фаркаш на пливачком маратону код Бечеја

Државни репрезентативци у даљинском пливају Јована Јечански и Тамаш Фаркаш ове године побеђују на свим такмичењима у српској води, али су тек сада дочекали да победе и у свом граду. Управо због тога им је ово, мада није најтежи маратон, најдража победа.
plivanje
Фото: Dnevnik.rs

„На свим домаћим такмичењима ове године сам победио, на државном првенство Мађарске био сам трећи, а једино на недавном Светском првенству нисам се испео на победничко постоље. Куриозитет мојих наступа у даљинском пливању је да сам у последњих девет година учествовао на осам „Илинденских маратона“, који се једини плива узводно у Западној Морави, и свих осам пута сам био на највишој степеници победничког постоља у Овчар Бањи. Због тога нисам имао континуитет учешћа на маратону у свом граду, јер су се често подударали термини. Наравно да сам задовољан, јер сам победио и у Овчар бањи и, ево, у свом граду“, рекао нам је Тамаш Фаркаш.

Победник бечејског маратона испливао је деоницу дугу три километра за 32:02,25, а другопласирана Јована Јечански је стигла у времену 35:30,72.

„Ово ми је био девети маратон ове године у Србији и нисам победила само на државном првенство на пет километара. Међутим, мени је најважнија трка била првенство Србије на десет километара и ту сам, као и овде у Бечеју, била прва у женској конкуренцији“, није крила Јована Јечански задовољство док јој отац и тренер Јован читао име приликом уручења пехара.

У женској конкуренцији друга је на циљ стигла Милана Попов, а трећа је била Лаура Ваш из Сегедина. Код мушкараца други је био Ерик Пешти, а трећи Стефан Сајко из Новог Београда. 

Организатор бечејског маратона уручио је признања и најуспешнијим такмичарима у низ узрасних категорија. Тако је у „бубамара“ категорији победила млада Сомборка Алиса Зелић, а на редовној стази од три километра првакиње су биле: Габриела Ердег (2006), Бојана Фермановић (2005), Јована Јечански (2003), Милана Попов (2002), Лаура Ваш (1999), Марина Матић (1996.), Агнеш Варњу (1992), др Слађана Томић Гостојић (до 40 година), Ана Вукићевић (до 60) и Етелка Месарош (преко 60 година).

У мушкој конкуренцији победник у најмлађој конкуренцији био је Адам Мури(2007), а следе Александар Дудуковић (2005), Ерик Пешти (2004), Бенце Халаи (2002), Алекс Дробина ((2000), Тамаш Фаркаш (1996), Стефан Сајко (до 30 година),Игор Омаљев (до 35), Ервин Бирман (до 40), Горан Зелић (до 50), Павле Сапун (до 55), Драган Живковић (до 60), Антал Шерегељ (до 65), Сретен Николин (до 70) и Деже Мелкун (преко 70), такмичар из мађарског града Сентеша је, уједно, био најстарији пливач.        

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести